Holubky

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 1997x
Recept na pravé cikánské jídlo.
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si uvaříme celou hlávkovou kapustu ve vodě s trochou octa. Kapustu vaříme doměkka a poté scedíme a necháme vychladnout. Kapustu rozdělíme na listy.

Mezitím si připravíme směs na náplň. V míse smícháme kilo mletého míchaného masa, tj, vepřové s hovězím, 2 sáčky rýže uvařené do poloměkka, protože se dovaří v kapustových listech, 1 oloupanou a najemno nakrájenou nebo pomletou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku, pepř, sůl, trochu rajčatového protlaku a 1 lžíci sladké papriky. Náplň na holubky smícháme dohromady.

Připravenou masovou náplň dáváme do kapustových listů, zabalíme a do většího hrnce na sebe naskládáme. Holubky zalijeme vodou a rajčatovým protlakem zároveň až po závitky a necháme vařit asi 40 minut na mírném ohni.

Hotové holubky podáváme s omáčkou a libovolnou přílohou.

autor receptu:

Holubky

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 4660 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Holubky byl 21.04.2017 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,5
dobrý recept
28 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Holubky

Recept se nachází v 38 kuchařkách
KDI
VARENIE 8347 receptů
Zorňafa
1. aa-1 528 receptů
Jája maso na všechny způsoby
Jajka
Jája maso na všechny způsoby 430 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Holubky

Celkový počet komentářů u receptu: 17
  • Komentář k receptu Holubky Simča 04.04.2017 12:52:18

    Paní Zlatka(tecka)vankatova : Ostudu Romům dělta spíše Vy , vaším neustálým slovním napadáním a snahou ponížit paní Kováčovou. Ono Vám to prostě nedá a musíte vždy komentovat ,,jedovatě ,,její příspěvky , ve všech skupinách na sociálních sítích se do paní bezdůvodně navážíte. Že to nejsou holubky ? A co to tedy je ?Jak podle Vás vizuelně mají vypadat ? Prosím, budu ráda , když nám to předvedete . Recept neodpovídá ? Páááni tak v tom příapadě je všicni vaří špatně :-D Pokusím se najít 5 rozdílů až vložíte ty Vaše ;-)A že jsou na vodě ? Tak to asi máte něco se zrakem ,protože já vidím rajčatovou šťávu .Mimochodem , pokud se zapékají , tak se samozřejmě podlévají . Vy by jste je asi pekla na sucho .Že paní Kováčová použila kapustu ? No a? Maďaři dávají i kysané zelí ,také asi špatně že ?Samozřejmě , kyž si myslíte že holubky jsou Romské jídlo , koukám že máte SUPER přehled :-D Paní Vankátova , toto co předvádíte vůči paní Kováčové , je vážně ani nevím jak to nazvat ,že by nějaká osobní závist ? Nerozumím tomu ,proč Vám tak moc paní leží v žaludku . Měla by jste se stydět

    • Re: Komentář k receptu Holubky zlatka (tecka) vankatova 05.04.2017 07:44:34

      Simono ,Vy jste ombucmanka Janičky ? Asi ano jinak si to nedokážu vysvětlit ,,,, Neustále se vměšujete do jakého koliv mého příspěvku ,či komentáře ,byla bych velice ráda kdyby jste se zdržela veškerých zbytečných komentářů !!! Kováčová bezdůvodně napadá slovně kde koho v jaké koliv skupině to je naprosto v pořádku že ? Ona moc dobře vy hvězda proč reaguji na její příspěvky Mracha jedna nevděčná ,,,,,,, !

      • Re: Re: Komentář k receptu Holubky Simča 11.04.2017 22:23:59

        Zlatka (tecka) vankatova : Paní Zlatko , já hlavně neřeším na sociálních sítích a hlavně ve skupinách či webech o vaření osobní záležitosti , Vy zřejmě podle odpovědi na můj komentář ano . Pokud by jste byla nadále členkou naší skupiny o vaření , všimla by jste si , že pokud je někomu neprávem ,,slovně ubližováno ,, vždy se zastanu , ne jen paní Kováčové ,ale i ostatních . Bohužel , nevím proč ,ale vždy jste k paní Kováčové hrubá a pokaždé k jejím příspěvkům máte záporný komentář . Neodpověděla jste mi na mé otázky a to za prvé co to tedy je když ne holubky a za druhé jak se tedy podle vás holubky dělají ?A pokud by je paní Kováčová nebo kdokoliv jiný udělal/a jinak ,vadilo by to snad ? Vždyť to je na tom to skvělé , inovace , nové nápady a nové chutě , pokud bychom se měli držet úplně pravidel tak vživotě nepoznáme tolik nových chutí . To by jste měla vědět , jelikož Vás i přes Vaší komplikovanou osobnost považuji za skvělou kuchařku . Já nemám problém vyjádřit se SPRAVEDLIVĚ ke všem . Vy evidentně ano -bohužel .

    • Re: Komentář k receptu Holubky sikulka 04.04.2017 21:05:57

      Simča- nechci se plést do vaší diskuze ( i když s vámi v lecčems souhlasím ) ale souhlasím s vámi, že holubky nejsou jenom romské jídlo. Měla jsem strejdu ze Zakarpatské Ukrajiny a ten vařil totožné jídlo jako národní pokrm Ukrajiny a říkal jim holubce. Myslím si, že toto jídlo je skutečně národním jídlem více státu. Pokud vím, objevuje se i v polské a slovenské kuchyni.

      • Re: Re: Komentář k receptu Holubky dagmarsdr 12.04.2017 11:34:47

        Nechci se do toho míchat, ale Holubky opravdu nejsou rómske jídlo, ale jsou moc dobré! Nikdy jsem je nevařila, jenom jedla... :-)

      • Re: Re: Komentář k receptu Holubky Simča 11.04.2017 22:29:52

        Sikulka : Ano , tento pokrm se vaří v různých menších obměnách i v jiných zemích , dokonce jsem viděla že k nim podávají zakysanou smetanu ,jak jsem psala i kysané zelí , např.také jako Balkánská ,Turecká , Rumunská sarma (někdo balí do zelných listů, ale viděla jsem zabalené i do listů vinné révy ) je hodně podob a to je fajn , alespoň máme co ochutnávat :-)

    • Re: Komentář k receptu Holubky Jana Kováčová 04.04.2017 13:31:15

      Děkuji Vám paní Simča a any za zastání se mě a tohoto receptu na holubky. Já již po neustálých útocích paní Vaňkátové a ostatních jí podobných, které zde vystupují pod různými přezdívkami, na mou osobu chtěla svou kuchařku odstranit, ale nejspíš to z tohoto důvodu neudělám. A to jsem ještě psala na toto téma dopis i na vareni.cz, ke kterému se místní správci ještě nevyjádřili...? Doufám, že komunikace s nimi bude v budoucnu fungovat na lepší úrovni!

  • Komentář k receptu Holubky lord 12.04.2017 16:31:50

    na slovensku se to dělá normálně.
    já jezdím na východ,20km od madarů,a tam to dělají furt a dost často.
    a samo v rajčatové štávě.to jedí oni,ale když tam jsem já na dovče,tak si k tomu udělám zvlášt rajskou od ládi hrušky (ta je dost dobrá.) a na talíři si holubky poleju rajdou podle chuti.
    někdy víc někdy mín.a to je žrádlo.
    už se na ně těším v létě.

Celkový počet komentářů: 17
Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Holubky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept