Holubky

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 2613x
Recept na pravé cikánské jídlo.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si uvaříme celou hlávkovou kapustu ve vodě s trochou octa. Kapustu vaříme doměkka a poté scedíme a necháme vychladnout. Kapustu rozdělíme na listy.

Mezitím si připravíme směs na náplň. V míse smícháme kilo mletého míchaného masa, tj, vepřové s hovězím, 2 sáčky rýže uvařené do poloměkka, protože se dovaří v kapustových listech, 1 oloupanou a najemno nakrájenou nebo pomletou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku, pepř, sůl, trochu rajčatového protlaku a 1 lžíci sladké papriky. Náplň na holubky smícháme dohromady.

Připravenou masovou náplň dáváme do kapustových listů, zabalíme a do většího hrnce na sebe naskládáme. Holubky zalijeme vodou a rajčatovým protlakem zároveň až po závitky a necháme vařit asi 40 minut na mírném ohni.

Hotové holubky podáváme s omáčkou a libovolnou přílohou.

autor receptu:

Holubky

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 5877 běžně 11302 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Holubky byl 21.04.2017 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
50 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Holubky

Recept se nachází v 41 kuchařkách
KDI
VARENIE 8360 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů
Jája maso na všechny způsoby
Jajka
Jája maso na všechny způsoby 430 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Holubky

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Holubky tamee 08.05.2017 19:33:28

    Pani Kovacova, budte rada, ze na Vas pani zautocila( mysleno v dobrem slova smyslu), protoze ja kdyz rozkliknu recept, tak koukam napred na komentare, jestli to jiz nekdo uvaril, nebo to nestoji za nic.
    Ale po komentari pani Vankantove toto jidlo urcite zkusim.
    Drzim palce a nenechte se od takovych lidi odradit a kouknete, kolik lidi to chutna.
    Jinak v Polsku se jidlo nazyva Golombki
    mejte se

  • Simča
    Komentář k receptu Holubky Simča 04.04.2017 12:52:18

    Paní Zlatka(tecka)vankatova : Ostudu Romům dělta spíše Vy , vaším neustálým slovním napadáním a snahou ponížit paní Kováčovou. Ono Vám to prostě nedá a musíte vždy komentovat ,,jedovatě ,,její příspěvky , ve všech skupinách na sociálních sítích se do paní bezdůvodně navážíte. Že to nejsou holubky ? A co to tedy je ?Jak podle Vás vizuelně mají vypadat ? Prosím, budu ráda , když nám to předvedete . Recept neodpovídá ? Páááni tak v tom příapadě je všicni vaří špatně :-D Pokusím se najít 5 rozdílů až vložíte ty Vaše ;-)A že jsou na vodě ? Tak to asi máte něco se zrakem ,protože já vidím rajčatovou šťávu .Mimochodem , pokud se zapékají , tak se samozřejmě podlévají . Vy by jste je asi pekla na sucho .Že paní Kováčová použila kapustu ? No a? Maďaři dávají i kysané zelí ,také asi špatně že ?Samozřejmě , kyž si myslíte že holubky jsou Romské jídlo , koukám že máte SUPER přehled :-D Paní Vankátova , toto co předvádíte vůči paní Kováčové , je vážně ani nevím jak to nazvat ,že by nějaká osobní závist ? Nerozumím tomu ,proč Vám tak moc paní leží v žaludku . Měla by jste se stydět

    • Re: Komentář k receptu Holubky 05.04.2017 07:44:34

      Simono ,Vy jste ombucmanka Janičky ? Asi ano jinak si to nedokážu vysvětlit ,,,, Neustále se vměšujete do jakého koliv mého příspěvku ,či komentáře ,byla bych velice ráda kdyby jste se zdržela veškerých zbytečných komentářů !!! Kováčová bezdůvodně napadá slovně kde koho v jaké koliv skupině to je naprosto v pořádku že ? Ona moc dobře vy hvězda proč reaguji na její příspěvky Mracha jedna nevděčná ,,,,,,, !

      • Simča
        Re: Re: Komentář k receptu Holubky Simča 11.04.2017 22:23:59

        Zlatka (tecka) vankatova : Paní Zlatko , já hlavně neřeším na sociálních sítích a hlavně ve skupinách či webech o vaření osobní záležitosti , Vy zřejmě podle odpovědi na můj komentář ano . Pokud by jste byla nadále členkou naší skupiny o vaření , všimla by jste si , že pokud je někomu neprávem ,,slovně ubližováno ,, vždy se zastanu , ne jen paní Kováčové ,ale i ostatních . Bohužel , nevím proč ,ale vždy jste k paní Kováčové hrubá a pokaždé k jejím příspěvkům máte záporný komentář . Neodpověděla jste mi na mé otázky a to za prvé co to tedy je když ne holubky a za druhé jak se tedy podle vás holubky dělají ?A pokud by je paní Kováčová nebo kdokoliv jiný udělal/a jinak ,vadilo by to snad ? Vždyť to je na tom to skvělé , inovace , nové nápady a nové chutě , pokud bychom se měli držet úplně pravidel tak vživotě nepoznáme tolik nových chutí . To by jste měla vědět , jelikož Vás i přes Vaší komplikovanou osobnost považuji za skvělou kuchařku . Já nemám problém vyjádřit se SPRAVEDLIVĚ ke všem . Vy evidentně ano -bohužel .

    • Re: Komentář k receptu Holubky sikulka 04.04.2017 21:05:57

      Simča- nechci se plést do vaší diskuze ( i když s vámi v lecčems souhlasím ) ale souhlasím s vámi, že holubky nejsou jenom romské jídlo. Měla jsem strejdu ze Zakarpatské Ukrajiny a ten vařil totožné jídlo jako národní pokrm Ukrajiny a říkal jim holubce. Myslím si, že toto jídlo je skutečně národním jídlem více státu. Pokud vím, objevuje se i v polské a slovenské kuchyni.

      • Re: Re: Komentář k receptu Holubky 12.04.2017 11:34:47

        Nechci se do toho míchat, ale Holubky opravdu nejsou rómske jídlo, ale jsou moc dobré! Nikdy jsem je nevařila, jenom jedla... :-)

      • Simča
        Re: Re: Komentář k receptu Holubky Simča 11.04.2017 22:29:52

        Sikulka : Ano , tento pokrm se vaří v různých menších obměnách i v jiných zemích , dokonce jsem viděla že k nim podávají zakysanou smetanu ,jak jsem psala i kysané zelí , např.také jako Balkánská ,Turecká , Rumunská sarma (někdo balí do zelných listů, ale viděla jsem zabalené i do listů vinné révy ) je hodně podob a to je fajn , alespoň máme co ochutnávat :-)

    • Re: Komentář k receptu Holubky Jana Kováčová 04.04.2017 13:31:15

      Děkuji Vám paní Simča a any za zastání se mě a tohoto receptu na holubky. Já již po neustálých útocích paní Vaňkátové a ostatních jí podobných, které zde vystupují pod různými přezdívkami, na mou osobu chtěla svou kuchařku odstranit, ale nejspíš to z tohoto důvodu neudělám. A to jsem ještě psala na toto téma dopis i na vareni.cz, ke kterému se místní správci ještě nevyjádřili...? Doufám, že komunikace s nimi bude v budoucnu fungovat na lepší úrovni!

      • Re: Re: Komentář k receptu Holubky 05.04.2017 07:55:50

        Stále si stojím za svým ,,, tohle nejsou holubky !!!!!

Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Holubky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept