Holandský řízek

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 818203x
Recept na smažený řízek. Tentokrát ze sekaného bůčku a sýra. Řízek doporučuji s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Komentáře receptu 34
Uvařil jsem to (Recept vařilo 40 lidí)


Postup přípravy receptu

Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou.

Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet.

Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky.

Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance.

V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova.

Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.

MikyK autor receptu:

Holandský řízek

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

3,9
dobrý recept
372 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Holandský řízek

Celkový počet komentářů: 34
  • Komentář k receptu Holandský řízek Aneta 15.04.2017 13:23:01

    Boze, vy si dokazete sproste vynadat i u receptu �

  • Petra 30.12.2011 16:05:51

    Hmm, možná dobré, ale holandský řízek se říká řízku, který je z mletého masa vepřové+ hovězí, čili tzv mix a k tomu masu přidáváme sýr...

    • Re: Kamil 12.04.2017 20:08:52

      Holandský řízek se dělá z tučného vepřového boku, strouhaného sýru, mléka, soli, pepře a muškátového květu, nebo oříšku. Hovězí maso do něj v žádném případě nepatří! Čím více je bůček tučný, tím je řízek šťavnatější.

    • Re: kagot 05.01.2013 22:47:13

      Ano máte pravdu. Nevím proč je tomu tak, ale lidé si bohužel (jako ovce) pletou smažený řízek ze sýrem (viz normy) a holandský řízek. (Někteří - dokonce i profesionální kuchaři takto "zasvěceně" hovoří). Rozdíl mezi těmito dvěmi jídly je ten, že při přípravě Holandského řízku se použije tzv.mix (cca 30%mix- aby to nebylo drahé.... jinak doporučuji 50-ti% mix). Cibule je diskutabilní - vzhledem ke směřování ke karbanátku s použitím majoránky.
      Takže Holandský řízek obecně - není v normách !! Je se připravuje s použitím hovězího masa !!!! a je zásadně bez použití muškátového oříšku !!!!! a majoránky.
      Zde na tomto vláknu se hovoří pouze o smaženém řízku ze sýrem.!!!!
      Děkuji ovčani.

Nalezeno receptů: 34
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Holandský řízek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept