reklama
hledat uživatel
       

Holandský řízek

Recept na smažený řízek. Tentokrát ze sekaného bůčku a sýra. Řízek doporučuji s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


  • 4,0

    409×

    3,9 409
  • 1 hod

  • 41×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou.

Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet.

Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky.

Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance.

V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova.

Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Holandský řízek

    Celkový počet komentářů: 35
    • Petra
      Petra

      Hmm, možná dobré, ale holandský řízek se říká řízku, který je z mletého masa vepřové+ hovězí, čili tzv mix a k tomu masu přidáváme sýr...

      30.12.2011 16:05:51

      • kagot
        kagot

        Ano máte pravdu. Nevím proč je tomu tak, ale lidé si bohužel (jako ovce) pletou smažený řízek ze sýrem (viz normy) a holandský řízek. (Někteří - dokonce i profesionální kuchaři takto "zasvěceně" hovoří). Rozdíl mezi těmito dvěmi jídly je ten, že při přípravě Holandského řízku se použije tzv.mix (cca 30%mix- aby to nebylo drahé.... jinak doporučuji 50-ti% mix). Cibule je diskutabilní - vzhledem ke směřování ke karbanátku s použitím majoránky.
        Takže Holandský řízek obecně - není v normách !! Je se připravuje s použitím hovězího masa !!!! a je zásadně bez použití muškátového oříšku !!!!! a majoránky.
        Zde na tomto vláknu se hovoří pouze o smaženém řízku ze sýrem.!!!!
        Děkuji ovčani.

        05.01.2013 22:47:13

      • Kamil
        Kamil

        Holandský řízek se dělá z tučného vepřového boku, strouhaného sýru, mléka, soli, pepře a muškátového květu, nebo oříšku. Hovězí maso do něj v žádném případě nepatří! Čím více je bůček tučný, tím je řízek šťavnatější.

        12.04.2017 20:08:52


      • Petr
        Petr

        Nemáte pravdu holandský řízek a to, čehož přípravu receptury teplých pokrmů popisují, tzn. sekaný vepřový řízek se sýrem, jedno jest. Čili prorostlý vepřový bok, ne možná dobré, ale se zárukou dobré při dodržení kvalitních surovin, tzn. i sýru, tedy ne 30% umakartu, jehož vstupní suroviny se možná potkali s milkou, ale krávou rozhodně ne, a pochopitelně technologického postupu. To rozhodně neznamená, že z toho jídla musí být nutně všichni odvázaní. Každopádně krávu do tohoto pokrmu přidávejte pouze v podobě mléka a chutného sýru, tedy nikoli svalové hmoty. Jinak tomu směle můžete říkat karboš se sýrem.

        13.03.2019 11:40:24

    Nalezeno receptů: 35
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Holandský řízek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.