Holandské červené zelí

2 hod | příloha | 4 porce | holandská kuchyně | recept zobrazen: 1443x
Voňavé červené zelí s hřebíčky, jablkem a brusinkami. Recept na dobrou přílohu k různým pokrmům.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ze zelí odkrojíme tvrdé košťály a nakrájíme ho na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na nudličky.

Zelí zalijeme studenou vodou, necháme hodinu i déle máčet a scedíme. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli s hřebíčky, přidáme zelí, nakrájené jablko a podle chuti 1 - 2 lžíci sušených brusinek, osolíme a opepříme. Zvolna dusíme 1,5 - 2 hodiny podléváme podle potřeby trochou hovězího vývaru nebo vody. Omáčku nakonec dochutíme lžičkou vinného octa.

Holandské červené zelí podáváme podle chuti k různým pokrmům.

veraricna autor receptu:

Holandské červené zelí

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce

Recept Holandské červené zelí byl 13.12.2013 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
185 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Holandské červené zelí

Přidat příspěvek k receptu Holandské červené zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept