Holandská krémová bramborová polévka

30 min | polévka | 4 porce | holandská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5681x
Jemně krémová bramborová polévka vhodná i pro diabetiky a vegetariány.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ve velkém hrnci zavaříme 500 ml kuřecího bujonu (může být i zeleninový vývar), brambory, celer a cibulku. Vše potom scedíme, ale scezenou vodu nevyhazujeme.

Do vývaru přidáme smetanu a mléko. V misce smícháme rozpuštěné máslo s moukou a tuto směs přidáme do vývaru. Vše ještě chvilku povaříme.

Nakonec přidáme do vývaru scezenou zeleninu, bujonové kostky a podle potřeby pepř.

Lentylka autor receptu:

Holandská krémová bramborová polévka

Počet přidaných receptů: 29

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Holandská krémová bramborová polévka

Přidat příspěvek k receptu Holandská krémová bramborová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept