reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Holandská hrachová polévka

Velice hustá a chutná polévka. Tradiční holandský recept na hrachovou polévku.


  • 3,8

    3,7 9
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Postup přípravy

Sušený hrách namočíme na jednu noc do vody. Hrách potom scedíme, dolijeme 3l vody a přidáme slaninu, uzený bůček, tymián, bobkový list, hřebíček a libeček. Hrnec postavíme na mírný oheň a vaříme. Po 1,5 - 2 hodinách uzeninu vyndáme.

Během vaření si připravíme veškerou zeleninu. Podle potřeby zeleninu oloupeme nebo oškrábeme, pórek omyjeme. Vše pokrájíme na drobné kousky. Klobásku zatím necháme vcelku. V 10 minutových intervalech přidáváme postupně zeleninu: celer, mrkev, cibuli, pórek, brambory. Nakonec vhodíme do polévky klobásu. Holandskou hrachovou polévku opět povaříme, stačí 20 minut podusit, dokud se klobáska (nebo salám) neuvaří. Klobásku vyjmeme a nakrájíme na plátky. Přidáme zpět do hrachové polévky i s nakrájenou slaninou a uzeným bůčkem. Okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí.

Holandskou hrachovou polévku nakonec posypeme nasekanou celerovou natí a podáváme s žitným chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Holandská hrachová polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • zuzkaproskova
      zuzkaproskova

      holland hrachova polevkaa

      original je trošku jinači ale každy od jine provincie přidava jine ingridience ale je to pořadny hutny tak jak ma byt u nas dělame v Amsterdamu parkrat za rok takže jo ale trošku jinak jinak ok

      29.09.2014 11:40:30

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Holandská hrachová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.