reklama
hledat uživatel
       

Hluchec z trouby

Výborný recept na kynutý bramborák. Skvěle se hodí na večeři, je dobrý teplý i studený.


  • 4,2

    20×

    4,2 20
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme nakynout. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu, kterou slijeme. Brambory vařené také oloupeme a nastrouháme. Česnek prolisujeme.

Brambory promícháme, přidáme česnek, majoránku, sůl, pepř, vejce a vykynuté droždí. S moukou zaděláme těsto asi jako na lívance. Nakonec přimícháme usekané maso nebo škvarky. Těsto můžeme také jen omastit sádlem, zato štědře.

Pekáček důkladně vymažeme, nalijeme těsto na hluchec a necháme ještě hodinu kynout. Pomastíme i na povrchu a hluchec upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Upečený hluchec nakrájíme, chutná teplý i studený.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hluchec z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.