Hlívový guláš

1 hod | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2445x
Recept na bezmasý guláš připravený z hlívy ústřičné.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupané stroužky česneku prolisujeme.

Na 2 velkých lžících sádla necháme zezlátnou cibuli. Připravujeme- li vegetariánskou verzi guláše, nahradíme sádlo rostlinným olejem.

Poté přisypeme hlívu a 2 - 3 lžičky sladké papriky. Lehce opečeme a přidáme sůl, pepř, kmín, rajský protlak, prolisovaný česnek a trochu vody. Dusíme pod pokličkou. Jakmile se voda vyvaří a hlíva se začne lehce přichytávat, dolijeme opět trochu vody. Dolévání vody opakujeme, dokud hlíva nezměkne.

Nakonec hlívový guláš dochutíme majoránkou a můžeme znovu osolit a opepřit. Pokud je guláš příliš vodnatý, necháme bez pokličky přebytečnou vodu vypařit.

Hlívový guláš na talíři ozdobíme kolečky cibule a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

autor receptu:

Hlívový guláš

Počet přidaných receptů: 88

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
20 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hlívový guláš

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Hlívový guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept