Hlíva na divoko

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9249x
Pikantní omáčka z hlívy ústřičné.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky.

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření (celý pepř, bobkový list, jalovec, nové koření), osolíme a uvedeme do varu. Pak vsypeme hlívu a 15 minut ji vaříme. Necháme ještě 5 minut "stát", pak hlívu scedíme a vybereme koření.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dohněda osmažíme na rozehřátém sádle. Přidáme hlívu, poprášíme ji solí, sušeným česnekem a mletou paprikou a promícháme. Vše podlijeme bílým vínem a dusíme asi 20 minut. Víno podle potřeby přiléváme.

Ve vodě rozmícháme mouku, kašičku vlijeme k měkké hlívě, dobře rozmícháme a 10 minut za občasného míchání provaříme. Pokud jsme použili suché víno, přisypeme ještě 2 - 3 lžičky cukru krupice. Hustotu omáčky si zvolíme podle sebe, přidáváme již ale pouze horkou vodu.

Jako přílohu k hlívě na divoko doporučuji houskový knedlík a třeba uzenou krkovičku.

.Renča. autor receptu:

Hlíva na divoko

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
4,1
skvělý recept
19 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hlíva na divoko

Přidat příspěvek k receptu Hlíva na divoko
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept