reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hlemýždi vaření

Pro některé pochoutka. Pro některé nepředstavitelný kanibalismus. Tento recept však v každé dobré kuchařce nesmí chybět.


  • 3,0

    685×

    2,9 685
  • 1 h 15 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Nasbírané zahradní hlemýždě (šneky) musíme nejprve vyčistit. Uděláme to tak, že je umístíme do bedýnky, nebo kbelíku vystlaného větvičkami. Necháme je tam 3 až 4 dny. Hlemýždi se za tu dobu vyčistí.


Vyjmeme hlemýždě z nádoby. Ještě před vařením je propereme ve vodě, kterou několikrát vyměníme. Následně je vhodíme do vařící osolené vody a společně s bobkovým listem vaříme nejméně jednu hodinu. Po uvaření hlemýždě scedíme, vidličkou nebo nožem vyjmeme maso z ulity a odstraníme vnitřnosti. Maso musíme ještě důkladně očistit solí a octem. Nakonec hlemýždě opláchneme a necháme okapat.


Takto připravené maso můžeme dále upravovat. Připravujeme z něho saláty, smažíme, nebo děláme omáčky.


Foto: www.profimedia.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hlemýždi vaření

    Celkový počet komentářů: 22
    • Josef
      Josef

      Ahoj Martine. Tys urcite nejedl specialne pripraveneho sneka. Je to delikatesa. Ale klidne si pojidej ty vyborny kurata z Polska.Ta salmoneloza to ti urcite vycisti ten tvuj chytri mozek.

      07.07.2019 17:37:12

    • Josef
      Josef

      Ahoj Martine. Tys urcite nejedl specialne pripraveneho sneka. Je to delikatesa. Ale klidne si pojidej ty vyborny kurata z Polska.Ta salmoneloza to ti urcite vycisti ten tvuj chytri mozek.

      07.07.2019 17:36:45

    • Karel
      Karel

      Komentář k receptu Hlemýždi vaření

      Jako šneci jsou super ale mám pocit že klasický šneky zahradní nikdo nevaří kdo byl ve francii nebo kdekoliv jinde kde se dá tahle pochoutka sehnat potvrdí vám že se tam nejí klasický zahradní šnek kterého potkáme na zahradě :)

      03.08.2018 19:12:17


      • Jan ViTr
        Jan ViTr

        Re: Komentář k receptu Hlemýždi vaření

        Kdo byl ve Francii dobře ví, že tam nejedí hlemýždě, které můžou potkat na zahradě. Ale z Československa se vyváželi zahradní šneci právě do Francie. Pamatuji, že v Jižních Čechách jezdily chladící vozy jakési firmy, která vykupovala právě šneky a lesní plody (většinou borůvky).

        17.06.2019 23:23:31

    • Martin
      Martin

      ten kdo sneka uvari at ho taky uvari

      nedokazu si predstavit jak muze nekdo jist sneky dit je to velike barbarstvi at toho kdo je uvari taky uvari

      01.06.2011 20:16:43


    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hlemýždi vaření

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.