Hlemýždi vaření

1 h 15 min | předkrm | istrijská kuchyně | recept zobrazen: 154553x
Pro některé pochoutka. Pro některé nepředstavitelný kanibalismus. Tento recept však v každé dobré kuchařce nesmí chybět.
Komentáře receptu 13
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nasbírané zahradní hlemýždě (šneky) musíme nejprve vyčistit. Uděláme to tak, že je umístíme do bedýnky, nebo kbelíku vystlaného větvičkami. Necháme je tam 3 až 4 dny. Hlemýždi se za tu dobu vyčistí.

Vyjmeme hlemýždě z nádoby. Ještě před vařením je propereme ve vodě, kterou několikrát vyměníme. Následně je vhodíme do vařící osolené vody a společně s bobkovým listem vaříme nejméně jednu hodinu. Po uvaření hlemýždě scedíme, vidličkou nebo nožem vyjmeme maso z ulity a odstraníme vnitřnosti. Maso musíme ještě důkladně očistit solí a octem. Nakonec hlemýždě opláchneme a necháme okapat.

Takto připravené maso můžeme dále upravovat. Připravujeme z něho saláty, smažíme, nebo děláme omáčky.

Foto: www.profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Hlemýždi vaření

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 2199 běžně 4398 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
681 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hlemýždi vaření

Recept se nachází v 21 kuchařkách
zjirousek
Kuchařka 680 receptů
Jolanka
krasnyprinc
Jolanka 61 receptů
Zorňafa
1. aa-7b 4174 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hlemýždi vaření

Celkový počet komentářů: 10
  • ten kdo sneka uvari at ho taky uvari Martin 01.06.2011 20:16:43

    nedokazu si predstavit jak muze nekdo jist sneky dit je to velike barbarstvi at toho kdo je uvari taky uvari

  • šneci Karel 02.03.2016 10:23:36

    Dobrý den, prý se dají někde koupit i čerství chlazení šneci. Klidně bych je koupil a připravil si je doma sám, třeba po burgundsku.

  • Fakt? 24 17.02.2016 19:54:38

    Vařit za živa?

  • lumik
    Komentář k receptu Hlemýždi vaření lumik 26.06.2013 14:02:06

    kvůli popisu přípravy jsem vložila recept Příprava hlemýžďů zahradních,ale pro pochybující hlemýždi byli vždy považováni za lahůdku i ve Francii

  • ulity důkladně vydrhneme,pak dáme šneky asi na 10 minut do vařící vody,pak je ostrým nožem vyndáme z ulity,odstraníme měkký konec,tím současně vytáhneme střívka,posypeme hodně solí a v ní řádně vymneme.aby se odstranil sliz,pak vypereme v několika vodách s octem,vaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou 2-3 hodiny,vložila jsem recept na plněné

  • dívám se do staré kuchařky na přípravu hlemýžďů,pak vložím recept,je to vzkaz pro Petra

  • Mě by zajímalo, jak se dělá ono "vyčištění solí a octem", to by chtělo upřesnit. Pak bych slizouna ochutnal... :-)

Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hlemýždi vaření
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept