reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hlemýždi vaření

Pro některé pochoutka. Pro některé nepředstavitelný kanibalismus. Tento recept však v každé dobré kuchařce nesmí chybět.


  • 3,0

    685×

    2,9 685
  • 1 h 15 min

Postup přípravy

Nasbírané zahradní hlemýždě (šneky) musíme nejprve vyčistit. Uděláme to tak, že je umístíme do bedýnky, nebo kbelíku vystlaného větvičkami. Necháme je tam 3 až 4 dny. Hlemýždi se za tu dobu vyčistí.


Vyjmeme hlemýždě z nádoby. Ještě před vařením je propereme ve vodě, kterou několikrát vyměníme. Následně je vhodíme do vařící osolené vody a společně s bobkovým listem vaříme nejméně jednu hodinu. Po uvaření hlemýždě scedíme, vidličkou nebo nožem vyjmeme maso z ulity a odstraníme vnitřnosti. Maso musíme ještě důkladně očistit solí a octem. Nakonec hlemýždě opláchneme a necháme okapat.


Takto připravené maso můžeme dále upravovat. Připravujeme z něho saláty, smažíme, nebo děláme omáčky.


Foto: www.profimedia.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hlemýždi vaření

    Celkový počet komentářů: 18
    • Adela
      Adela

      Muj tatka me ucil jist a varit hlemyzde uz jako malou, je to trosku jako kdyz lide ji morske plody...nevim, proc tolik lidi odsuzuje, ze nekdo ji hlemyzde, kdyz sami jsou schopni snist kurata z z male klicky, kde se nemuze ani hybat.hlemyzdi se premnozi, ale kurata v kleci ne.

      05.05.2019 21:22:29

    • Karel
      Karel

      Komentář k receptu Hlemýždi vaření

      Jako šneci jsou super ale mám pocit že klasický šneky zahradní nikdo nevaří kdo byl ve francii nebo kdekoliv jinde kde se dá tahle pochoutka sehnat potvrdí vám že se tam nejí klasický zahradní šnek kterého potkáme na zahradě :)

      03.08.2018 19:12:17

      • Jan ViTr
        Jan ViTr

        Re: Komentář k receptu Hlemýždi vaření

        Kdo byl ve Francii dobře ví, že tam nejedí hlemýždě, které můžou potkat na zahradě. Ale z Československa se vyváželi zahradní šneci právě do Francie. Pamatuji, že v Jižních Čechách jezdily chladící vozy jakési firmy, která vykupovala právě šneky a lesní plody (většinou borůvky).

        17.06.2019 23:23:31


    • kirik
      kirik

      Vždyť je to musí příšerně bolet....nechápu.

      20.07.2017 00:07:45

    • vladislav mašek
      vladislav mašek

      příprava šneků

      nejbrutálnější,ale nejůčinnější,v hrnci už vře voda s ingrediencemi,do nádoby s vlažnou vodou a několika hrstmi soli vhodíte šneky,lehce mícháte.do půl minuty jsou šneci zcela bez šlemu....pak šup do vroucí vody. Adios !

      07.06.2017 13:57:15

    • Karel
      Karel

      Dobrý den, prý se dají někde koupit i čerství chlazení šneci. Klidně bych je koupil a připravil si je doma sám, třeba po burgundsku.

      02.03.2016 10:23:36

    • Martin
      Martin

      ten kdo sneka uvari at ho taky uvari

      nedokazu si predstavit jak muze nekdo jist sneky dit je to velike barbarstvi at toho kdo je uvari taky uvari

      01.06.2011 20:16:43

    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hlemýždi vaření

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.