Hlemýždi vaření

1 h 15 min | předkrm | istrijská kuchyně | recept zobrazen: 155223x
Pro některé pochoutka. Pro některé nepředstavitelný kanibalismus. Tento recept však v každé dobré kuchařce nesmí chybět.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nasbírané zahradní hlemýždě (šneky) musíme nejprve vyčistit. Uděláme to tak, že je umístíme do bedýnky, nebo kbelíku vystlaného větvičkami. Necháme je tam 3 až 4 dny. Hlemýždi se za tu dobu vyčistí.

Vyjmeme hlemýždě z nádoby. Ještě před vařením je propereme ve vodě, kterou několikrát vyměníme. Následně je vhodíme do vařící osolené vody a společně s bobkovým listem vaříme nejméně jednu hodinu. Po uvaření hlemýždě scedíme, vidličkou nebo nožem vyjmeme maso z ulity a odstraníme vnitřnosti. Maso musíme ještě důkladně očistit solí a octem. Nakonec hlemýždě opláchneme a necháme okapat.

Takto připravené maso můžeme dále upravovat. Připravujeme z něho saláty, smažíme, nebo děláme omáčky.

Foto: www.profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Hlemýždi vaření

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

2,9
slabší recept
684 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hlemýždi vaření

Celkový počet komentářů: 15
  • šnek kirik 20.07.2017 00:07:45

    Vždyť je to musí příšerně bolet....nechápu.

  • příprava šneků vladislav mašek 07.06.2017 13:57:15

    nejbrutálnější,ale nejůčinnější,v hrnci už vře voda s ingrediencemi,do nádoby s vlažnou vodou a několika hrstmi soli vhodíte šneky,lehce mícháte.do půl minuty jsou šneci zcela bez šlemu....pak šup do vroucí vody. Adios !

  • ten kdo sneka uvari at ho taky uvari Martin 01.06.2011 20:16:43

    nedokazu si predstavit jak muze nekdo jist sneky dit je to velike barbarstvi at toho kdo je uvari taky uvari

  • šneci Karel 02.03.2016 10:23:36

    Dobrý den, prý se dají někde koupit i čerství chlazení šneci. Klidně bych je koupil a připravil si je doma sám, třeba po burgundsku.

  • Fakt? 24 17.02.2016 19:54:38

    Vařit za živa?

  • lumik
    Komentář k receptu Hlemýždi vaření lumik 26.06.2013 14:02:06

    kvůli popisu přípravy jsem vložila recept Příprava hlemýžďů zahradních,ale pro pochybující hlemýždi byli vždy považováni za lahůdku i ve Francii

  • ulity důkladně vydrhneme,pak dáme šneky asi na 10 minut do vařící vody,pak je ostrým nožem vyndáme z ulity,odstraníme měkký konec,tím současně vytáhneme střívka,posypeme hodně solí a v ní řádně vymneme.aby se odstranil sliz,pak vypereme v několika vodách s octem,vaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou 2-3 hodiny,vložila jsem recept na plněné

Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hlemýždi vaření
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept