reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hlávkové zelí jako příloha

Mnoho lidí se bojí udělat klasické přílohové zelí z čerstvého. Na čerstvou hlávku zelí já ale nedám dopustit, tak těžké to není - posuďte sami.


  • 4,5

    22×

    4,4 22
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Malou hlávku zelí (je jedno, jestli bílé či červené) nakrájíme na tenké nudličky, tlusté košťály vyhodíme. Nakrájené zelí spaříme horkou vodou a vodu vylijeme.

Do kastrolku dáme rozpustit lžíci sádla, přidáme rozkrájenou cibulku, tu zpěníme a zaprášíme lžící mouky, přidáme kmín, sůl, cukr a na to dáme dusit spařené zelí.

Zelí se bude dusit asi 1/2 hodiny, na konci přilijeme ocet, ochutnáme a podle chuti můžeme dosolit, dosladit či ještě přikyselit.

Podušené hlávkové zelí podáváme jako přílohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hlávkové zelí jako příloha

    Celkový počet komentářů: 3
    • Petr45
      Petr45

      Komentář k receptu Hlávkové zelí jako příloha

      místo mouky zahušťuji nastrouhanou syrovou bramborou a na okyselení přidávám k octu i citronovou šťávu. Výborné

      13.10.2017 17:06:20

    • Petra74
      Petra74

      nepřipálit :) jednoduše:

      nezahustit moukou, ale před koncem dovaření použít škrobovou nebo bramborovou moučku. Já přidávám ještě stroužek česneku 5 minut před koncem vaření (nasekaný nebo utřený najemno) takto to dělají v Německu a nevěřila jsem, že tato kombinace tak vylepší chut´, PS: recept dobrý osvědčený , povedlo se,děkuji

      19.02.2016 20:17:17

    • Citronka
      Citronka

      Když zaprášíme osmaženou cibulku moukou a dáme zelí dusit, tak se to krásně připálí.

      01.11.2012 15:42:51



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Hlávkové zelí jako příloha

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.