reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Historická česnečka

Česnečka, v minulém tisíciletí se jí říkalo po kérkonošsku Vodouka.


  • 3,2

    34×

    3,1 34
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Energetická hodnota

2736 kJ / 653,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 877 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 705 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Snadný a rychlý dezert: Brownie mug cake krok za krokem

14. 1. 2020

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí. Nakrájíme si chleba na kostičky. Kostičky chleba osmahneme na sádle pěkně dohněda. A naposled se rozškvaří máslo.

Na talíři lžící rozetřeme česnek se solí. K varu přivedeme vodu. Vroucí vodou zalijeme česnek se solí v talíři.

Česnečku posypeme chlebem a přelijeme máslem. Ihned ji podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Historická česnečka

    Celkový počet komentářů: 2

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Historická česnečka

      takhle ji dělala moje babička,jen místo másla přidala sádlo a moc nám chutnala,žila v Polabí

      28.12.2016 17:36:48

    • Idyda
      Idyda

      Doma jsme dělali česnečku vždycky, když maminka vařila brambory bez slupky. Pak taky rozetřela česnek se solí, na talíř dala lžíci sádla se škvarky, zalila vodou z brambor a přidala osmažené kostky chleba. Úplně to cítím v puse. To byla pohoda.

      17.01.2009 05:39:30


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Historická česnečka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.