reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Historická česnečka

Česnečka, v minulém tisíciletí se jí říkalo po kérkonošsku Vodouka.


  • 3,2

    34×

    3,1 34
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Energetická hodnota

2736 kJ / 653,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí. Nakrájíme si chleba na kostičky. Kostičky chleba osmahneme na sádle pěkně dohněda. A naposled se rozškvaří máslo.

Na talíři lžící rozetřeme česnek se solí. K varu přivedeme vodu. Vroucí vodou zalijeme česnek se solí v talíři.

Česnečku posypeme chlebem a přelijeme máslem. Ihned ji podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Historická česnečka

    Celkový počet komentářů: 2

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Historická česnečka

      takhle ji dělala moje babička,jen místo másla přidala sádlo a moc nám chutnala,žila v Polabí

      28.12.2016 17:36:48

    • Idyda
      Idyda

      Doma jsme dělali česnečku vždycky, když maminka vařila brambory bez slupky. Pak taky rozetřela česnek se solí, na talíř dala lžíci sádla se škvarky, zalila vodou z brambor a přidala osmažené kostky chleba. Úplně to cítím v puse. To byla pohoda.

      17.01.2009 05:39:30


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Historická česnečka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.