Smažené sýrové trojúhelníčky s netradiční přílohou.
Hodnocení
2.2
/ 5 (10x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
1 ks
Hermelín
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
příloha
marmeláda
1 hrnek
rýže
na ozdobu
zelenina
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Hermelín nebo jiný plísňový sýr nakrájíme do tvaru trojúhelníku.
Takto nakrájené trojúhelníčky obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Poté klasicky osmažíme na rozpáleném oleji.
Rýži uvaříme dle návodu a podáváme ke smaženým sýrovým trojúhelníčkům.
Na talíři ozdobíme zeleninovou oblohou a navíc ještě do malé misky k tomuto pokrmu podáváme marmeládu, nejlépe rybízovou, která má kyselejší chuť.