reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hebká krupicová kaše

Báječná sladká večeře, která nás pokaždé vrátí do dětství. Bude chutnat nejen dětem.


  • 5,0

    5 2
  • 1 hod

Postup přípravy

Trikem pro opravdu jemnou a hebkou krupicovou kaši bez hrudek je to, že na její přípravu nebudeme spěchat a dopřejeme krupiččce před samotným vařením pořádně nasáknout mlékem.

Dětskou krupičku (8 odměrných lžic) tedy promícháme s mlékem a se solí a necháme klidně i hodinku odpočívat v lednici. Pak znovu dobře promícháme a v menším kastrůlku pomalu přivedeme k varu. Za stálého míchání mírně vaříme 5 minut. Po zhoustnutí kaše kastrůlek odstavíme, vmícháme máslo a ihned rozdělíme na připravené misky nebo talíře.

Krupicovou kaši posypeme cukrem, kakaem a skořicí, přelijeme rozpuštěným máslem, případně jen položíme doprostřed kousek másla, děti se rády baví tím, jak se v kaši rozpouští.

Hebkou krupicovou kaši ihned podáváme. Dobrou chuť!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hebká krupicová kaše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.