reklama
hledat uživatel
       

Hančin makovec

Recept na rychlý moučník bez vážení.


  • 4,6

    231×

    4,6 231
  • 35 min

  • 48×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva v míse, přidáme cukr, olej, mletý mák, mléko, vejce, vanilkový cukr a sůl a ze směsi zpracujeme hustší těsto.

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme asi 20 minut.

Po upečení necháme makovec zchladnout a potřeme citronovou polevou. Hančin makovec po zatuhnutí nakrájíme na kostky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hančin makovec

    Celkový počet komentářů: 48
    • Eilin
      Eilin

      Komentář k receptu Hančin makovec

      Nejsem vegetarián ani vegan. Ale komentáře kritizující veg verzi jsou, jako jejich pisatelé, přízemní a trapné.

      12.07.2018 08:05:18

    • Turta
      Turta

      Komentář k receptu Hančin makovec

      Upgrade pro vegany: místo vajec rozmačkaný banán, rostlinné mléko (použila jsem domácí makové a makovou drť vzniklou při přípravě jsem použila právě do tohoto receptu :), jeden hrnek mouky nahradit celozrnnou moukou NEBO směsí oblíbených semínek, cukru stačí 1/3 hrnku (banán těsto prosladí a pokud dáváte ještě polevu, je to sladké tak akorát). Povedl se vynikající, vláčný a navíc odlehčený :-) příště přidám ještě rozinky.
      Díky za prima recept, bez výchozího základu bych ty poměry nevychytala :-)

      27.07.2015 14:35:00

      • Ondra
        Ondra

        Re: Komentář k receptu Hančin makovec

        UPDATE pro ultravegany:

        Místo nebohého máku si namelte šutry, místo krutě zavražděného banánu si nadrťte další šutry, místo rostlinného mléka (vzniklého nelidským vymačkáním chudáka máku) si nalisujte šutry.
        Vše smíchat, vylít do formy a upéct při teplotě 1250°C cca půl hodiny.

        Dobrou chuť.

        11.03.2016 14:39:44

      • Poly
        Poly

        Re: Komentář k receptu Hančin makovec

        Díky za veg tip! :) Vyzkoušela jsem a je fakt super. Dala jsem tam ještě namočená chia semínka kvůli omega 3 a je to fakt moc dobré :)

        05.01.2017 21:39:33

      • bandog
        bandog

        Re: Komentář k receptu Hančin makovec

        Upgrade pro vegany: bezte radsi na pastvu, receptu je pro vas skoda.

        02.02.2018 17:14:37

    Nalezeno receptů: 48
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hančin makovec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.