Hanácký salát z červeného zelí

30 min | salát | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 50847x
Recept na výborný zelný salát s majonézou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Okurky nakrájíme na nudličky. Červené zelí nakrájíme na jemné nudličky, vhodíme je do hrnce s vařící vodou a necháme je přejít varem, scedíme a promícháme s octem. Zelí dostane krásnou barvu.

Zelí dáme do mísy a podle chuti osolíme a přidáme cukr. Dále přidáme okurky nakrájené na nudličky, cibuli nakrájenou na jemno a po vychladnutí spojíme majonézou. Podle chuti můžeme majonézu přidat nebo ubrat. Kdo má rád ostřejší, může přidat i hořčici.

Hanácký salát z červeného zelí by se měl nechat uležet a může se podávat. Kdo by nestihl nechat salát uležet, pro úsporu času může použít červené kysané zelí, ale to bývá hodně kyselé.

lumik autor receptu:

Hanácký salát z červeného zelí

Počet přidaných receptů: 264

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 4660 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Hanácký salát z červeného zelí

Recept se nachází v 67 kuchařkách
lumíkova kuchařka
lumik
lumíkova kuchařka 405 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hanácký salát z červeného zelí

Přidat příspěvek k receptu Hanácký salát z červeného zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept