Hanácký salát z červeného zelí

30 min | salát | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 52409x
Recept na výborný zelný salát s majonézou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Okurky nakrájíme na nudličky. Červené zelí nakrájíme na jemné nudličky, vhodíme je do hrnce s vařící vodou a necháme je přejít varem, scedíme a promícháme s octem. Zelí dostane krásnou barvu.

Zelí dáme do mísy a podle chuti osolíme a přidáme cukr. Dále přidáme okurky nakrájené na nudličky, cibuli nakrájenou na jemno a po vychladnutí spojíme majonézou. Podle chuti můžeme majonézu přidat nebo ubrat. Kdo má rád ostřejší, může přidat i hořčici.

Hanácký salát z červeného zelí by se měl nechat uležet a může se podávat. Kdo by nestihl nechat salát uležet, pro úsporu času může použít červené kysané zelí, ale to bývá hodně kyselé.

lumik autor receptu:

Hanácký salát z červeného zelí

Počet přidaných receptů: 264

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hanácký salát z červeného zelí

Přidat příspěvek k receptu Hanácký salát z červeného zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept