reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hamburská vepřová pečeně

Recept na poctivou českou omáčku s houskovým knedlíkem.


  • 3,3

    74×

    3,2 74
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer a petržel oloupeme a nastrouháme. Špek nakrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme na nudličky. Sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky.

Vepřové plecko osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmahneme po obou stranách. Na zbylém tuku osmahneme nakrájenou cibuli s nastrouhanou mrkví, celerem a petrželí. Podlijeme a vložíme opečené maso. Přidáme 3 bobkové listy a 5 kuliček nového koření, dusíme doměkka a průběžně podlijeme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkové listy a kuličky nového koření.

Základ rozmixujeme, necháme zavařit, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce, do kterého jsme přidali lžíci hořčice. Necháme mírně provařit a přidáme kelímek smetany. Zvlášť na pánvi si osmažíme špek, přidáme nakrájenou šunku a kyselou okurku. Lehce orestujeme a vložíme do provařené omáčky. Ochutíme cukrem, solí a octem.

Hamburskou vepřovou pečeni podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hamburská vepřová pečeně

    Celkový počet komentářů: 7
    • Kocour
      Kocour

      Recept se mi nelíbí

      V popisu je cibule, v ingrediencích není

      06.03.2019 10:37:23

    • guliver
      guliver

      Dobrý recept

      Všechno jsem dělal podle receptu asi podruhé v životě a velmi se to vydařilo. Přidal jsem víc všeho koření, zejména mletý pepř, zahustil jsem pouze trochou škrobu a dochutil lákem z nakrájených okurek + kelímek šlehačky a byl z toho bezva oběd pro 8 lidí.

      29.12.2018 16:28:26

    • Marta Letochva
      Marta Letochva

      Nepotřebuji litr majdy,stačí když se rozmixuje zelenina a ta omačku zahusti.Cibule,zelenina a opecene maso vytvoří chuť.Žádné masoxy netřeba a mouka také ne.Kdo chce vydatnější a zadělávat si na sádlo a mrtvičku tak tam nalije dle receptu celou smetanu.Jinak pro chuť stačí do zeleninového základu jen trochu.Je to dobré i zdravé.Dnes málokdo pracuje fyzicky aby potřeboval zbytečné tuky a mouky.

      06.07.2018 07:06:23


      • Oldřich Dvořák
        Oldřich Dvořák

        Re: Hamburska

        Vážena paní, hamburska mi chutna prave tak jak je popsana v tomto receptu pokud chcete zit zdrave prosím je to vase věc ale nevim proc nenapíšete sama vas recept a kritizujete druhé

        25.10.2018 11:50:16

    • Hladovec
      Hladovec

      Komentář k receptu Hamburská vepřová pečeně

      Použitím kafilerního hnusu masoxu bych se nechlubil.

      04.11.2016 17:35:19

    • Diego
      Diego

      Komentář k receptu Hamburská vepřová pečeně

      až na drobný chyby v textu, jako že používáme sádlo, pečem na oleji, nakrájíme cibuli co neni v surovinách, to jsou detaily......
      ale já třeba přidal krychli masoxu, aby to nebylo jalový, suma sumárum 60dkg zeleniny se mi zdá randál, to jsou skoro dva pytle směsi pod svíčkovou, já dal půlku, a cajk....
      vařil sem i lepší jídla :-) ale výsledek byl dobrej, místo šunky sem tam hodil anglickou, a nedochucoval sem octem ale lákem z okurek (chytlo to lehkej nádech znojemský) celkově mix chutí je zajímavej....
      (mlíko bych škrtnul, do omáček ho nedávám, pak jsou divně nasládlý)
      (na kilo plecka sem požil 1,5l vody, a jeden masox, 25dkg zeleniny celkem, a jinak viz recept, krom 10dkg hladký mouky, stačej dvě polívkový lžíce, nebudu omáčkou betonovat základy, ale jíst jí)....

      07.08.2016 12:15:52


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Hamburská vepřová pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.