reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hamburská vepřová kýta

Recept na dušené vepřové.


  • 4,1

    81×

    4 81
  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Opláchnutý díl vepřové kýty protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky.
Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a podusíme na třetině dávky tuky se slaninou nakrájenou na kostičky.

Do základu přidáme osolené maso, okořeníme je divokým kořením, přidáme pečlivě opláchnutý a nakrájený citrón. Maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby doléváme teplou vodou.

Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze druhé třetiny tuku a prosáté mouky. Rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání vaříme. Během vaření přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a znovu krátce povaříme.

Zbylou dávku šunky a okurek nakrájíme na nudličky a podusíme na zbývajícím tuku.

Hamburskou vepřovou kýtu podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Při podávání na povrch masa dáváme dušenou šunku s okurkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hamburská vepřová kýta

    Celkový počet komentářů: 8
    • Michal
      Michal

      Komentář k receptu Hamburská vepřová kýta

      Zahušťování moukou je zbytečnost. Stačí dát hodně zeleniny a omáčka se zahustí sama

      06.10.2017 11:47:47

    •  Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Hamburská vepřová kýta

      Citron i s kůrou? Mě to chytlo dost do hořka :-(

      27.09.2017 14:18:18


    • Martin Dočekal
      Martin Dočekal

      Komentář k receptu Hamburská vepřová kýta

      Nemá to chybu,já do toho sypu i trošku hrášku.

      23.09.2017 14:06:09

    • panim
      panim

      Obdoba svíčkové s vepřovým masem. Každý týden bych to mít nemusela, ale jednou za rok luxus!

      20.11.2016 12:36:17

    • tanjja
      tanjja

      Skvělá, opravdu sváteční omáčka se superdobrým masíčkem. Tohle je ten nejlepší recept na hamburskou kýtu, jaký jsem kdy vařila. Ještě maličkost k předchozímu komentáři. Já ty dobroty z omáčky nevyhazuju, celé koření dávám do sítka, a pak ho vyjmu ven, a zbytek všech ostatních ingrediencí rozmixuju tyčovým mixérem. Teprve poté přecedím, abych odstranila hrubší kousky, které by v omáčce ještě zbyly. Prostě to nemá chybu. Děkuji, recept si uložím do kuchařky.

      01.06.2016 13:17:09

    • kohoutek5
      kohoutek5

      Musím říct, že skvělý recept. Jen jsem si nebyl jistý kořenovou zeleninou. Tak jsem dal 4 mrkve, 3 celery, půl velké kedlubny a půlku většího celeru. Citron celý velký, lžíce cukru dvě a maso bylo z čerstvého prasátka (kýta, do které jsem udělal díru nožem a pak prstem a do ní nacpal šunku a okurku). Omáčka skvělá, ba přímo fantastická, nebál bych se to naservírovat Polraichovi. Jen mi bylo divné vyhodit všechnu tu zeleninu z cedníku a nechat omáčku jen tak, tak jsem vybral poctivě to uzené a mírně mrkve.

      22.11.2013 20:09:07

    • japonečka
      japonečka

      hamburská kýta

      Opravdu vynikající,dělala jsem kýtu poprvé takovýmto způsobem a byla jsem velmi mile překvapena výsledkem.Musím ji co nejvřeleji doporučit a určitě ji v dohledné době uvařím opět.

      12.03.2012 12:18:36

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Hamburská vepřová kýta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.