reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Celkový počet komentářů: 53
  • Majda
    Majda

    Recept na hamburger -maso,sůl, pepř. Vše ostatní není hamburger, ale masové placky ochucené alá co tam vrazit. Hamburger se ochucuje až při konzumaci omáčkami a zeleninou. Nechápu, že ostatní nechápou :).

    20.07.2019 16:16:20

  • kuba
    kuba

    Recept se mi nelíbí

    že to není karbenátek

    04.05.2018 12:44:25

  • miralove840
    miralove840

    Floridsky hamburger

    My na Floride hovezi maso osolime, opeprime, vmichame do nej oprazeny bacon, rozlamany na male kousky a taky to vyprazene sadlo z baconu tam prijde. Ted si rozdelime maso na 2 casti. Do jedne vmichame blue cheese (nivu) a do te druhe casti zase cheddar (zluty syr) a taky jalapeno (vse je nakrajene na male kosticky).
    Jako obloha se tady pouziva mayo, cibule, rajce, pikantni okurky, horcice, kecup a jalapeno.
    Vyzkousejte, je to moooc dobre! Me se to alespon za tech 16 let co jsu tady neomrzelo.

    10.09.2015 16:22:18

  • Lardis
    Lardis

    Hodnotím jen maso, protože oblohu jsem si trochu doupravil. Musím říct, že vůči prosté směsce mletého masa, soli a pepře jsem byl trochu skeptický, ale když už to tolik lidí chválí... to musím zkusit. A byl jsem mile překvapen, úspěch měly i u zbytku party (což v ten večer byly samé ženské :-D ). Parádní ňamka a rozhodně doporučuji zkombinovat s http://recepty.vareni.cz/domac i-housky-na-hamburgery/ .

    03.09.2015 13:25:35

  • Martin
    Martin

    Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Dva detaily... kdyz se neopece houska, tak se promoci stavou z masa.. a za druhe, maso se po grillovani nechava chvilku orazit, aby si natahlo zpet stavu ;)

    19.03.2015 19:21:09

  • Lucianne
    Lucianne

    Supermegahofonejlepší recept

    Dlouho jsem si lámala hlavu s tím jak udělat právě maso... Nakonec jsem si řekla nic.. musím se kouknout někde, kde jsou lepší kuchaři než já. Vyskočila na mě spousta odkazů a v hodně z nich byla spíš sekaná(já ji nejím :D) a karbanátky než to, pod čím si představuji hamburger... Nakonec svitlo světlo a já našla tohle... pokud máte skvělé mleté maso jde to skoro samo :) Klaním se autorce

    26.02.2015 21:13:53

  • Veronika
    Veronika

    Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Moc děkuji za výborný a jednoduchý recept. Do směsi jsem přidala jen čerstvé bylinky (petržel, tymián) a trochu pepře. Bylo to výrobné, jednoduché :)

    16.11.2014 12:49:58

  • Jitka
    Jitka

    Mnaam

    Tento recept muzu jen doporucit. Je vazne super a delam jej casto. Jen jsem si jej upravila tak, jak chutna nam doma. Do masove smesi zasadne patri v mlece namocena ale vyzdimana houska nebo rohlik, pro spojeni vejce a muze se zahustit strouhankou, aby dobre drzel pohromade. Korenim majorankou. Do bulky nakonec davam vymackane kysane zeli a horcici. Velmi jsme si oblibili i variantu s gothajem, nebo lancmitem, ktery opecu na oleji.

    27.04.2014 17:57:54

    • Janina
      Janina

      Mléko, strouhanka a majoránka??? :-D Vtipný je, že recept se jmenuje "Hamburger po americku aneb žádný karbanátek" a tohle, co píšete, jak je to skvělé, ale krapet jste to vylepšila, je karboš jak vyšitej :-)))))) Bože bože, předělávání tradičních jídel jiných zemí na české blafy nemá konce, karbo-hamburgerem počínaje a smetanovýma těstovinama alá Itálie, kde je takto nikdy nejí, konče.

      13.06.2014 22:57:04

    • Jirka
      Jirka

      Jojo Jitko, to se jednou taky jeden rozhodl, že si udělá "pravy Italský". Jenže nesehnal makaróny, tak vzal široký nudle, místo jejich sýra použil nastrouhanou cihlu a zalil to kečupem, protože nic jinýho neměl. Výsledek komentoval slovy : "To nevím, co na tom ty Italové viděj,,,"

      06.09.2014 13:56:00

    • Michaela
      Michaela

      Tenhle komentář musí být cílená provokace, nic jiného slušného k tomu napsat nedokážu... :-O :-O

      09.09.2014 19:07:05

  • Tomas
    Tomas

    Hrubost mleti

    Osobne jsem take zastance maso nedochucovat. Kazdy to ma rad jinak a pokud je dobre maso, tak to nakonec chutna vsem. S bylinkami to chutna jenom vam a navsteva si netroufne to kritizovat. Co tady ale nikdo nezminil, tak je hrubost mleti masa. Doporucuje se velikost zrna 6.5 mm a mam vyzkousene, ze je to optimalni. Pokud maso namelete moc jemne, tak to pusti vsechnu stavu a neni dobry.

    05.04.2014 13:28:36

  • ja
    ja

    Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    S udivem jsem zjistila, ze tohle je asi jediny recept na tehle strance na hamburger... Palec nahoru..ostatni tam cpou to vajicko a divim se ,ze nepridavaji aj rozmoceny rohlik.

    09.03.2014 16:34:40

    • Martin
      Martin

      Re: Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

      ...ale přidávají, stačí se podívat jen o pár příspěvků výše na komentář jisté Jitky ;) :D

      26.08.2014 22:23:57

  • Premio
    Premio

    Je vcelku jedno,jaké hovězí se použije,ale hlavně,aby v něm nebyly žádné šlachy. Může se použít,ale třeba i jehněčí. Důležité je, dobře maso ochutit a může se přidat i sekaná petrželka. Já nemám moc rád,když je maso propečené. Je potom příliš suché. Mnohem lepší je burgry grilovat tak,aby byly uprostřed hezky růžové,pak jsou krásně šťavnaté. Největší vychytávka je,když doprostřed masa zabalíte malý kousek bylinkového másla. Pokud jde o sýr,tak jedině chedar a samozřejmě housky lehce opéct. Hlávkový salát,bych určitě nedával. Mnohem lepší je např. ledový salát,ale,co si kdo do burgeru dá už záleží na chuti. Plátek dokřupava opečené slaniny je jedna z možností.

    02.10.2013 20:35:07

    • HH
      HH

      nesmysl...žádné ochucování masa není potřeba. Na mase je nejkrásnější právě jeho přirozená chuť, která se u správného hamburgeru zvýrazní trochou soli a pepře. Nic víc. Přestaňte tam cpát ty svoje kořenící kreace. U masa je důležité, aby bylo z vyzrálého kusu trochu tučnějšího hovězího bez šlach - třeba krk.

      16.03.2014 10:16:23

  • fialka
    fialka

    Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Ano, slanina je v burgeru opravdu vynikající, stejně tak nechat rozřízlé bulky chvíli opékat. Jako sýr se nám osvědčil chedar.

    Leo: Použili jsme mleté z Alberta (ve vaničce). Musím říct, že výsledek byl vynikající. Jestli Vám burger z takového masa nechutnal, výrobek mohl mít málo procent masa. Nebo jste jen špatně dochutil(a) :)

    15.08.2013 18:01:49

  • Leo
    Leo

    mleté hovězí maso je co?

    a jaké hovězí? zadní, přední, svíčková - toto je recept na velké H a malé o. Běžné kupované mleté hovězí teda na hamburger rozhodně nedoporučuji. (fujtajbl)

    13.07.2012 09:09:09

  • Kado
    Kado

    Nezabudnite trochu osmahnut zemlu z vnutornej strany aby prisady nenasiakli do cesta.

    05.06.2012 20:06:15

  • klany
    klany

    Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

    23.05.2012 22:52:47

    • Martin Keller II
      Martin Keller II

      napříkad v troubě: http://recepty.vareni.cz/domac i-housky-na-hamburger/

      Burgr výborný, jen s drobným vylepšením. Sůl nepřidávám do masa ale dávám ho až na grilu, když se maso zatáhne. Díky tomu tam zůstane víc šťávy.

      25.07.2014 08:46:04

  • Honza
    Honza

    Tohle nejsou zadny hambace :D pokusim se sem dat recept na nejakej poradne, kterej alespon za neco stoji :D kdyby to tu nebylo tak do 15. ledna 2012 tak mi prosim nekdo napiste e-mail pohorelda@seznam.cz at si na to vzpomenu ;)

    03.01.2012 22:20:42

  • Bobajs
    Bobajs

    ham z mletého masa

    Tak jsem jak je psáno v receptu udělal z mletého uvedeného masa placky, jak je psáno, pekl na zahradním grilu, mezi tím si připravil pečivo, i sýr nechal zatavit, ale musím přiznat, že samotné mleté je neuvěřitelně hnusé, jestli je daná dáma zviklá vařit tímto způsobem chápu, že nikdy nepřiberou ani deko, žrát se to nedá...

    28.10.2011 18:33:44

    • Olga
      Olga

      To je ale věc názoru. Dobře osolené a opepřené maso je výborné. Stejně jako u steaků. My maso neděláme jinak i když lidi jsou halt zvyklý na klasický karboše.

      30.10.2011 11:26:41

    • vláďa
      vláďa

      Re: ham z mletého masa

      takto připravený hamburger je úplně nejlepší!! doporučuji ještě maso v housce pokapat Jack Daniels BBQ Sauce. všechny chutě se neuvěřitelně prolnou a výsledek je úžasný.. když dáváte maso na gril, je dobrý do něj udělat malinkej důlek, aby šťáva zůstala..

      07.12.2011 18:58:39

  • Mirka
    Mirka

    BBQ sauce??? ... NIKDY!!!

    Klasicky americky hamburger se tady v USA pripravuje z mleteho hoveziho masa
    (ground beef chuck), smes ruznych mas se tady pouziva do sekane. Na ugrilovany hamburger muzete pouzit platek kvalitniho syru, (a nebo vlozit primo do masa nivu, nebo nejaky jiny dobry syr, ktery vam chutna), cibuli syrovou, nebo ugrilovanou ci oprazenou, rajce, nakladanou okurku, salat, avokado, ale nemel by tam absolutne chybet dobry kecup a horcice, ba naopak jsem nikdy nevidela jist nekoho hamburger s BBQ omackou! Hamburgery delame asi 12x3 cm velike, pocitejte s tim, ze se scvrknou.

    03.10.2011 19:08:21

  • bozole
    bozole

    A CHYBI SLANINA!!!BACON,BACON,BACON... TO JE PAK AMERIKA...

    22.08.2011 08:29:02

  • s3icc0
    s3icc0

    Hamburger se dělá jak hovězí tak vepřový ... hovězí je samozřejmě ten kterej všichni chceme .. .
    Jinak maso se míchá - třeba z 5ti druhů hovězího, protože aby měl tu správnou chuˇ%t které chceme dosáhnout, tak musíme maso umíchat na míru (někdo chce s tlustým masem, někdo preferuje chuť určitý části krávy atd.) druhá důležitá věc je dřevo na kterém se dělá - američani si vybírají dřevo, nebo brikety podle toho jakou chuť kouře má hamburger mít - proto v USA co hamburger to originál.... nejsem kuchař ale takhle mi to vysvětloval na pravé americké BBQ pěkně vypasenej amík a ty jeho hamburgery byly jedna radost.

    18.08.2011 16:10:50

  • Blaidd Drwg
    Blaidd Drwg

    Kajo je vylízanec nejhrubšího zrna !!!

    Že amaterizmus :D ten mě dostal nazem! Kdes viděl pravej burger ze směsi dvou druhů masa??? Ale to jsou všichni takový, když sme nedávni šli kupovat maso na burgry, tak mě kolega taky furt nutil ať vezmu i vepřový a pak do toho chtěl ještě dávat vajíčka, no zhovadilost. Ne že bych neměl rád karbanátky, ale když už chcu udělat burger, tak burger sakra už...

    17.08.2011 12:52:31

  • saida
    saida

    směs masa, 2 druhy a cibulka je český karbanátek,tak proč mu říkat hamburger,pokud mi ho někdo nabídne tak doufám,že dostanu čisté hovězí

    22.03.2011 17:32:51

  • ju
    ju

    ahoj ja ssií myslim ze je to celkom MNAM

    03.02.2011 16:18:26

  • Mascha
    Mascha

    díky za recept

    Od babičky chutná vždycky nejlíp, a amreická babča asi umí burgery tak jako ty naše svíčkovou. Je fakt že já bych možná taky nesolil, mám to v případě hovězího ve zvyku. Jo a na Slováky se vykašlete, oni dělaj všechno jinak a lépe samozřejmě. Jen ten guláš pořád dělaj lepší v Maďarsku, to je problém...

    03.10.2010 17:08:23

  • hapi
    hapi

    http://en.wikipedia.org/wiki/ Hamburger

    19.08.2010 17:08:22

  • Dodatek
    Dodatek

    S receptem souhlasim americane do mletych mas veprove nedavají a kdyz tak je to vyjimka,akorat se nam z hamburgru tady stal cheasburger.Ale dekujeme moc za recept

    22.06.2010 13:51:44

  • Kajo
    Kajo

    hrozna blbost

    hlupejsi recept na hamburger som v zivote nevidel. Vobec sa to takto nerobi. Ad 1 - ake hovadzie maso? Ad 2 - to korenie je nezmysel - dost ti tam toho chyba atd... amaterizmus zaklad hamu je v tom, ze sa robi z dvoch druhov masa, dalsia vec - maso si necham pomliet resp. meliem sam a ne ze tam hodi niekto tie pomlete slachy co predavaju v tescu :) takze kto chce doby burger musi trocha hladat dalej :)

    14.02.2010 02:50:48

    • pepo
      pepo

      Re: hrozna blbost

      suhlas

      21.02.2010 13:46:07

    • Nunu
      Nunu

      Asi jste nečetl úvod k receptu - zkrátka jsem použila recept, který jsem mnohokrát viděla takhle připravovat. O koření nemluvím, ať si každý ochutí, jak chce, ale do základního burgeru nepatří, proto ho neuvádím. Co se rozhodně nepoužívá na přípravu, je směs dvou mas. Nikdy. Samozřejmě by bylo lepší použít vlastní pomleté hovězí maso nebo si nechat umlít u řezníka, ale pokud vím, tak nikde neuvádím, že se má použít supermarketové maso pochybné kvality, to si přimýšlíte.

      03.05.2010 11:06:00

    • Hloupý Nemouš
      Hloupý Nemouš

      Re: hrozna blbost

      Nevím, jak u vás, já hamburgery připravuji stejně, jako autorka. Hamburger má chutnat po mase a ne jako nějaký blivajz z francouzské restaurace. Občas ale doporučuji vmíchat do těsta na jemno nakrájenou cibuli (ale na jemno, jako byste ji nastrouhali na malinké nudličky).
      Co se týče masa: hamburger je hovězí. Dělat hambáče ze směsi může leda tutan.
      Koření: jenom pepř. Sůl do směsi nedávám, protože jinak začnou hamburgery pouštět vodu. Solím až na grilu. Lze použít hrubou sůl a je vhodné solit opravdu hodně, protože se spousta soli odplaví. Jedl jsem hamburger s ledasjakým kořením, ale je to ještě hamburger?
      Pečení: na grilu začněte hambáče péci od středu a dopékejte na kraji. Největší teplo musí přijít na začátku, aby hambáč neměl snahu pustit šťávu. Pokud pečete v troubě, nebo na kontaktu, nechte prostor pořádně prohřát...

      Stejně nejlepší hambáče jsou z přírodního grilu, upečené na uhlí. Jinak to dopadne jak u Meka: vysušené tenké plátky masa.

      Abych nezapomněl: pokud mohu doporučit, neformujte si hamburgery doma tak, že maso obalíte pečícím papírem a nějakou deskou je vylisujete do potřebného tvaru. Potom je dáte vychladit do lednice. Hamburgery dělejte cca 1-2 cm tlusté, aby se vám dobře pekly.

      18.08.2010 06:51:48

    • Friki
      Friki

      Re: hrozna blbost

      já myslel že na slovensku hovězí neprodávaj...blbe...

      06.11.2010 17:12:01

    • jerry
      jerry

      Re: hrozna blbost

      takto se delaji jen sul a pepr a ne jinak a pomlete hovezi !

      18.01.2011 17:51:57

  • Jan
    Jan

    Možno zlepšit

    Do masa doporučuji přidat bylinky, které výslednou pochoutku navoní. Třeba provensálské.

    20.06.2008 14:36:07

Nalezeno receptů: 53

Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.