reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Po shlédnutí uveřejněných receptů na hamburgery jsem se rozhodla podělit se o recept na pravý americký hamburger, jak se dělá v Ohiu u mojí babičky (i jinde za velkou louží).


  • 4,3

    165×

    4,2 165
  • 20 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Celkový počet komentářů: 53
    • Tomas
      Tomas

      Hrubost mleti

      Osobne jsem take zastance maso nedochucovat. Kazdy to ma rad jinak a pokud je dobre maso, tak to nakonec chutna vsem. S bylinkami to chutna jenom vam a navsteva si netroufne to kritizovat. Co tady ale nikdo nezminil, tak je hrubost mleti masa. Doporucuje se velikost zrna 6.5 mm a mam vyzkousene, ze je to optimalni. Pokud maso namelete moc jemne, tak to pusti vsechnu stavu a neni dobry.

      05.04.2014 13:28:36

    • Premio
      Premio

      Je vcelku jedno,jaké hovězí se použije,ale hlavně,aby v něm nebyly žádné šlachy. Může se použít,ale třeba i jehněčí. Důležité je, dobře maso ochutit a může se přidat i sekaná petrželka. Já nemám moc rád,když je maso propečené. Je potom příliš suché. Mnohem lepší je burgry grilovat tak,aby byly uprostřed hezky růžové,pak jsou krásně šťavnaté. Největší vychytávka je,když doprostřed masa zabalíte malý kousek bylinkového másla. Pokud jde o sýr,tak jedině chedar a samozřejmě housky lehce opéct. Hlávkový salát,bych určitě nedával. Mnohem lepší je např. ledový salát,ale,co si kdo do burgeru dá už záleží na chuti. Plátek dokřupava opečené slaniny je jedna z možností.

      02.10.2013 20:35:07

      • HH
        HH

        nesmysl...žádné ochucování masa není potřeba. Na mase je nejkrásnější právě jeho přirozená chuť, která se u správného hamburgeru zvýrazní trochou soli a pepře. Nic víc. Přestaňte tam cpát ty svoje kořenící kreace. U masa je důležité, aby bylo z vyzrálého kusu trochu tučnějšího hovězího bez šlach - třeba krk.

        16.03.2014 10:16:23


    • fialka
      fialka

      Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

      Ano, slanina je v burgeru opravdu vynikající, stejně tak nechat rozřízlé bulky chvíli opékat. Jako sýr se nám osvědčil chedar.

      Leo: Použili jsme mleté z Alberta (ve vaničce). Musím říct, že výsledek byl vynikající. Jestli Vám burger z takového masa nechutnal, výrobek mohl mít málo procent masa. Nebo jste jen špatně dochutil(a) :)

      15.08.2013 18:01:49

    • Leo
      Leo

      mleté hovězí maso je co?

      a jaké hovězí? zadní, přední, svíčková - toto je recept na velké H a malé o. Běžné kupované mleté hovězí teda na hamburger rozhodně nedoporučuji. (fujtajbl)

      13.07.2012 09:09:09

    • Bobajs
      Bobajs

      ham z mletého masa

      Tak jsem jak je psáno v receptu udělal z mletého uvedeného masa placky, jak je psáno, pekl na zahradním grilu, mezi tím si připravil pečivo, i sýr nechal zatavit, ale musím přiznat, že samotné mleté je neuvěřitelně hnusé, jestli je daná dáma zviklá vařit tímto způsobem chápu, že nikdy nepřiberou ani deko, žrát se to nedá...

      28.10.2011 18:33:44

      • Olga
        Olga

        To je ale věc názoru. Dobře osolené a opepřené maso je výborné. Stejně jako u steaků. My maso neděláme jinak i když lidi jsou halt zvyklý na klasický karboše.

        30.10.2011 11:26:41

      • vláďa
        vláďa

        Re: ham z mletého masa

        takto připravený hamburger je úplně nejlepší!! doporučuji ještě maso v housce pokapat Jack Daniels BBQ Sauce. všechny chutě se neuvěřitelně prolnou a výsledek je úžasný.. když dáváte maso na gril, je dobrý do něj udělat malinkej důlek, aby šťáva zůstala..

        07.12.2011 18:58:39

    • bozole
      bozole

      A CHYBI SLANINA!!!BACON,BACON,BACON... TO JE PAK AMERIKA...

      22.08.2011 08:29:02


    Nalezeno receptů: 53

    Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.