reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Po shlédnutí uveřejněných receptů na hamburgery jsem se rozhodla podělit se o recept na pravý americký hamburger, jak se dělá v Ohiu u mojí babičky (i jinde za velkou louží).


  • 4,3

    165×

    4,2 165
  • 20 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Celkový počet komentářů: 53
    • miralove840
      miralove840

      Floridsky hamburger

      My na Floride hovezi maso osolime, opeprime, vmichame do nej oprazeny bacon, rozlamany na male kousky a taky to vyprazene sadlo z baconu tam prijde. Ted si rozdelime maso na 2 casti. Do jedne vmichame blue cheese (nivu) a do te druhe casti zase cheddar (zluty syr) a taky jalapeno (vse je nakrajene na male kosticky).
      Jako obloha se tady pouziva mayo, cibule, rajce, pikantni okurky, horcice, kecup a jalapeno.
      Vyzkousejte, je to moooc dobre! Me se to alespon za tech 16 let co jsu tady neomrzelo.

      10.09.2015 16:22:18

    • Lardis
      Lardis

      Hodnotím jen maso, protože oblohu jsem si trochu doupravil. Musím říct, že vůči prosté směsce mletého masa, soli a pepře jsem byl trochu skeptický, ale když už to tolik lidí chválí... to musím zkusit. A byl jsem mile překvapen, úspěch měly i u zbytku party (což v ten večer byly samé ženské :-D ). Parádní ňamka a rozhodně doporučuji zkombinovat s http://recepty.vareni.cz/domac i-housky-na-hamburgery/ .

      03.09.2015 13:25:35

    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

      Dva detaily... kdyz se neopece houska, tak se promoci stavou z masa.. a za druhe, maso se po grillovani nechava chvilku orazit, aby si natahlo zpet stavu ;)

      19.03.2015 19:21:09


    • Lucianne
      Lucianne

      Supermegahofonejlepší recept

      Dlouho jsem si lámala hlavu s tím jak udělat právě maso... Nakonec jsem si řekla nic.. musím se kouknout někde, kde jsou lepší kuchaři než já. Vyskočila na mě spousta odkazů a v hodně z nich byla spíš sekaná(já ji nejím :D) a karbanátky než to, pod čím si představuji hamburger... Nakonec svitlo světlo a já našla tohle... pokud máte skvělé mleté maso jde to skoro samo :) Klaním se autorce

      26.02.2015 21:13:53

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

      Moc děkuji za výborný a jednoduchý recept. Do směsi jsem přidala jen čerstvé bylinky (petržel, tymián) a trochu pepře. Bylo to výrobné, jednoduché :)

      16.11.2014 12:49:58

    • ja
      ja

      Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

      S udivem jsem zjistila, ze tohle je asi jediny recept na tehle strance na hamburger... Palec nahoru..ostatni tam cpou to vajicko a divim se ,ze nepridavaji aj rozmoceny rohlik.

      09.03.2014 16:34:40

      • Martin
        Martin

        Re: Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

        ...ale přidávají, stačí se podívat jen o pár příspěvků výše na komentář jisté Jitky ;) :D

        26.08.2014 22:23:57

    • klany
      klany

      Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

      23.05.2012 22:52:47

      • Martin Keller II
        Martin Keller II

        napříkad v troubě: http://recepty.vareni.cz/domac i-housky-na-hamburger/

        Burgr výborný, jen s drobným vylepšením. Sůl nepřidávám do masa ale dávám ho až na grilu, když se maso zatáhne. Díky tomu tam zůstane víc šťávy.

        25.07.2014 08:46:04


    Nalezeno receptů: 53

    Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.