reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Po shlédnutí uveřejněných receptů na hamburgery jsem se rozhodla podělit se o recept na pravý americký hamburger, jak se dělá v Ohiu u mojí babičky (i jinde za velkou louží).


  • 4,3

    165×

    4,2 165
  • 20 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Celkový počet komentářů: 53
    • miralove840
      miralove840

      Floridsky hamburger

      My na Floride hovezi maso osolime, opeprime, vmichame do nej oprazeny bacon, rozlamany na male kousky a taky to vyprazene sadlo z baconu tam prijde. Ted si rozdelime maso na 2 casti. Do jedne vmichame blue cheese (nivu) a do te druhe casti zase cheddar (zluty syr) a taky jalapeno (vse je nakrajene na male kosticky).
      Jako obloha se tady pouziva mayo, cibule, rajce, pikantni okurky, horcice, kecup a jalapeno.
      Vyzkousejte, je to moooc dobre! Me se to alespon za tech 16 let co jsu tady neomrzelo.

      10.09.2015 16:22:18

    • Lardis
      Lardis

      Hodnotím jen maso, protože oblohu jsem si trochu doupravil. Musím říct, že vůči prosté směsce mletého masa, soli a pepře jsem byl trochu skeptický, ale když už to tolik lidí chválí... to musím zkusit. A byl jsem mile překvapen, úspěch měly i u zbytku party (což v ten večer byly samé ženské :-D ). Parádní ňamka a rozhodně doporučuji zkombinovat s http://recepty.vareni.cz/domac i-housky-na-hamburgery/ .

      03.09.2015 13:25:35

    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

      Dva detaily... kdyz se neopece houska, tak se promoci stavou z masa.. a za druhe, maso se po grillovani nechava chvilku orazit, aby si natahlo zpet stavu ;)

      19.03.2015 19:21:09


    • Lucianne
      Lucianne

      Supermegahofonejlepší recept

      Dlouho jsem si lámala hlavu s tím jak udělat právě maso... Nakonec jsem si řekla nic.. musím se kouknout někde, kde jsou lepší kuchaři než já. Vyskočila na mě spousta odkazů a v hodně z nich byla spíš sekaná(já ji nejím :D) a karbanátky než to, pod čím si představuji hamburger... Nakonec svitlo světlo a já našla tohle... pokud máte skvělé mleté maso jde to skoro samo :) Klaním se autorce

      26.02.2015 21:13:53

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

      Moc děkuji za výborný a jednoduchý recept. Do směsi jsem přidala jen čerstvé bylinky (petržel, tymián) a trochu pepře. Bylo to výrobné, jednoduché :)

      16.11.2014 12:49:58

    • ja
      ja

      Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

      S udivem jsem zjistila, ze tohle je asi jediny recept na tehle strance na hamburger... Palec nahoru..ostatni tam cpou to vajicko a divim se ,ze nepridavaji aj rozmoceny rohlik.

      09.03.2014 16:34:40

      • Martin
        Martin

        Re: Komentář k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

        ...ale přidávají, stačí se podívat jen o pár příspěvků výše na komentář jisté Jitky ;) :D

        26.08.2014 22:23:57

    • klany
      klany

      Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

      23.05.2012 22:52:47

      • Martin Keller II
        Martin Keller II

        napříkad v troubě: http://recepty.vareni.cz/domac i-housky-na-hamburger/

        Burgr výborný, jen s drobným vylepšením. Sůl nepřidávám do masa ale dávám ho až na grilu, když se maso zatáhne. Díky tomu tam zůstane víc šťávy.

        25.07.2014 08:46:04


    Nalezeno receptů: 53

    Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.