reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Po shlédnutí uveřejněných receptů na hamburgery jsem se rozhodla podělit se o recept na pravý americký hamburger, jak se dělá v Ohiu u mojí babičky (i jinde za velkou louží).


  • 4,3

    165×

    4,2 165
  • 20 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Celkový počet komentářů: 53
    • Kado
      Kado

      Nezabudnite trochu osmahnut zemlu z vnutornej strany aby prisady nenasiakli do cesta.

      05.06.2012 20:06:15

    • Honza
      Honza

      Tohle nejsou zadny hambace :D pokusim se sem dat recept na nejakej poradne, kterej alespon za neco stoji :D kdyby to tu nebylo tak do 15. ledna 2012 tak mi prosim nekdo napiste e-mail pohorelda@seznam.cz at si na to vzpomenu ;)

      03.01.2012 22:20:42

    • Mirka
      Mirka

      BBQ sauce??? ... NIKDY!!!

      Klasicky americky hamburger se tady v USA pripravuje z mleteho hoveziho masa
      (ground beef chuck), smes ruznych mas se tady pouziva do sekane. Na ugrilovany hamburger muzete pouzit platek kvalitniho syru, (a nebo vlozit primo do masa nivu, nebo nejaky jiny dobry syr, ktery vam chutna), cibuli syrovou, nebo ugrilovanou ci oprazenou, rajce, nakladanou okurku, salat, avokado, ale nemel by tam absolutne chybet dobry kecup a horcice, ba naopak jsem nikdy nevidela jist nekoho hamburger s BBQ omackou! Hamburgery delame asi 12x3 cm velike, pocitejte s tim, ze se scvrknou.

      03.10.2011 19:08:21


    • s3icc0
      s3icc0

      Hamburger se dělá jak hovězí tak vepřový ... hovězí je samozřejmě ten kterej všichni chceme .. .
      Jinak maso se míchá - třeba z 5ti druhů hovězího, protože aby měl tu správnou chuˇ%t které chceme dosáhnout, tak musíme maso umíchat na míru (někdo chce s tlustým masem, někdo preferuje chuť určitý části krávy atd.) druhá důležitá věc je dřevo na kterém se dělá - američani si vybírají dřevo, nebo brikety podle toho jakou chuť kouře má hamburger mít - proto v USA co hamburger to originál.... nejsem kuchař ale takhle mi to vysvětloval na pravé americké BBQ pěkně vypasenej amík a ty jeho hamburgery byly jedna radost.

      18.08.2011 16:10:50

    • Blaidd Drwg
      Blaidd Drwg

      Kajo je vylízanec nejhrubšího zrna !!!

      Že amaterizmus :D ten mě dostal nazem! Kdes viděl pravej burger ze směsi dvou druhů masa??? Ale to jsou všichni takový, když sme nedávni šli kupovat maso na burgry, tak mě kolega taky furt nutil ať vezmu i vepřový a pak do toho chtěl ještě dávat vajíčka, no zhovadilost. Ne že bych neměl rád karbanátky, ale když už chcu udělat burger, tak burger sakra už...

      17.08.2011 12:52:31

    • Mascha
      Mascha

      díky za recept

      Od babičky chutná vždycky nejlíp, a amreická babča asi umí burgery tak jako ty naše svíčkovou. Je fakt že já bych možná taky nesolil, mám to v případě hovězího ve zvyku. Jo a na Slováky se vykašlete, oni dělaj všechno jinak a lépe samozřejmě. Jen ten guláš pořád dělaj lepší v Maďarsku, to je problém...

      03.10.2010 17:08:23

    • Kajo
      Kajo

      hrozna blbost

      hlupejsi recept na hamburger som v zivote nevidel. Vobec sa to takto nerobi. Ad 1 - ake hovadzie maso? Ad 2 - to korenie je nezmysel - dost ti tam toho chyba atd... amaterizmus zaklad hamu je v tom, ze sa robi z dvoch druhov masa, dalsia vec - maso si necham pomliet resp. meliem sam a ne ze tam hodi niekto tie pomlete slachy co predavaju v tescu :) takze kto chce doby burger musi trocha hladat dalej :)

      14.02.2010 02:50:48

      • Hloupý Nemouš
        Hloupý Nemouš

        Re: hrozna blbost

        Nevím, jak u vás, já hamburgery připravuji stejně, jako autorka. Hamburger má chutnat po mase a ne jako nějaký blivajz z francouzské restaurace. Občas ale doporučuji vmíchat do těsta na jemno nakrájenou cibuli (ale na jemno, jako byste ji nastrouhali na malinké nudličky).
        Co se týče masa: hamburger je hovězí. Dělat hambáče ze směsi může leda tutan.
        Koření: jenom pepř. Sůl do směsi nedávám, protože jinak začnou hamburgery pouštět vodu. Solím až na grilu. Lze použít hrubou sůl a je vhodné solit opravdu hodně, protože se spousta soli odplaví. Jedl jsem hamburger s ledasjakým kořením, ale je to ještě hamburger?
        Pečení: na grilu začněte hambáče péci od středu a dopékejte na kraji. Největší teplo musí přijít na začátku, aby hambáč neměl snahu pustit šťávu. Pokud pečete v troubě, nebo na kontaktu, nechte prostor pořádně prohřát...

        Stejně nejlepší hambáče jsou z přírodního grilu, upečené na uhlí. Jinak to dopadne jak u Meka: vysušené tenké plátky masa.

        Abych nezapomněl: pokud mohu doporučit, neformujte si hamburgery doma tak, že maso obalíte pečícím papírem a nějakou deskou je vylisujete do potřebného tvaru. Potom je dáte vychladit do lednice. Hamburgery dělejte cca 1-2 cm tlusté, aby se vám dobře pekly.

        18.08.2010 06:51:48


    Nalezeno receptů: 53

    Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.