reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

Po shlédnutí uveřejněných receptů na hamburgery jsem se rozhodla podělit se o recept na pravý americký hamburger, jak se dělá v Ohiu u mojí babičky (i jinde za velkou louží).


  • 4,3

    164×

    4,2 164
  • 20 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Celkový počet komentářů: 52
    • kuba
      kuba

      Recept se mi nelíbí

      že to není karbenátek

      04.05.2018 12:44:25

    • miralove840
      miralove840

      Floridsky hamburger

      My na Floride hovezi maso osolime, opeprime, vmichame do nej oprazeny bacon, rozlamany na male kousky a taky to vyprazene sadlo z baconu tam prijde. Ted si rozdelime maso na 2 casti. Do jedne vmichame blue cheese (nivu) a do te druhe casti zase cheddar (zluty syr) a taky jalapeno (vse je nakrajene na male kosticky).
      Jako obloha se tady pouziva mayo, cibule, rajce, pikantni okurky, horcice, kecup a jalapeno.
      Vyzkousejte, je to moooc dobre! Me se to alespon za tech 16 let co jsu tady neomrzelo.

      10.09.2015 16:22:18

    • Jitka
      Jitka

      Mnaam

      Tento recept muzu jen doporucit. Je vazne super a delam jej casto. Jen jsem si jej upravila tak, jak chutna nam doma. Do masove smesi zasadne patri v mlece namocena ale vyzdimana houska nebo rohlik, pro spojeni vejce a muze se zahustit strouhankou, aby dobre drzel pohromade. Korenim majorankou. Do bulky nakonec davam vymackane kysane zeli a horcici. Velmi jsme si oblibili i variantu s gothajem, nebo lancmitem, ktery opecu na oleji.

      27.04.2014 17:57:54


      • Janina
        Janina

        Mléko, strouhanka a majoránka??? :-D Vtipný je, že recept se jmenuje "Hamburger po americku aneb žádný karbanátek" a tohle, co píšete, jak je to skvělé, ale krapet jste to vylepšila, je karboš jak vyšitej :-)))))) Bože bože, předělávání tradičních jídel jiných zemí na české blafy nemá konce, karbo-hamburgerem počínaje a smetanovýma těstovinama alá Itálie, kde je takto nikdy nejí, konče.

        13.06.2014 22:57:04

      • Jirka
        Jirka

        Jojo Jitko, to se jednou taky jeden rozhodl, že si udělá "pravy Italský". Jenže nesehnal makaróny, tak vzal široký nudle, místo jejich sýra použil nastrouhanou cihlu a zalil to kečupem, protože nic jinýho neměl. Výsledek komentoval slovy : "To nevím, co na tom ty Italové viděj,,,"

        06.09.2014 13:56:00

      • Michaela
        Michaela

        Tenhle komentář musí být cílená provokace, nic jiného slušného k tomu napsat nedokážu... :-O :-O

        09.09.2014 19:07:05

    Nalezeno receptů: 52
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hamburger po americku aneb žádný karbanátek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.