reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hamburger originál

Jeden z mnoha receptů na oblíbené hamburgery.


  • 4,1

    42×

    4,1 42
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme opravdu najemno. Mleté hovězí maso smícháme s vejcem, cibulí, worcesterovou omáčkou a podle chuti směs osolíme a opepříme. Hmotu dobře propracujeme.

Z hovězí hmoty tvoříme placky, které mají průměr asi 8 cm a 1 cm výšku.

Rozpálíme si pánev a na ní olej. Do rozpáleného oleje klademe hovězí hamburgery. Asi po 2 minutách je obrátíme a smažíme z druhé strany.

Zatím si rozřízneme housky. Spodní část potřeme hořčicí. Vložíme hovězí hamburger. Na něj dáme plátek sýra, ozdobíme plátkem rajčete a kolečky okurky. Nakonec vše zakapeme kečupem a přikryjeme houskou.

Hamburger originál ihned konzumujeme.

A nakonec ještě malá rada. Pokud je hamburger moc vysoký, přimáčkneme ho dlaní k talíři. Pak už nebude problém se do něj pořádně zakousnout.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hamburger originál

    Celkový počet komentářů: 5
    • lubo178
      lubo178

      Re: hamburger

      zkuste to bez vejce

      28.10.2008 14:54:35

    • bfine4u
      bfine4u

      Re: hamburger

      Přídávám se ke StřeLence :-) Tady je pár vylepšení tohoto receptu: - přidejte drhnutý rozmarýn nebo tymián podle chuti- opatrně! - Nezapomeňte nechat chvíli odležet v teple (od 30min do 1 hodiny) cibulka pustí štávu a na mase udělá krásný povlak. - pečeme zprudka 30 sek a obracíme - snížíme teplotu a podle chuti propečeme Dobrou chuť

      21.07.2008 20:28:16

    • moky
      moky

      Myslíte,že tento jednoduchý recept si zasluží přídavné jméno PRAVÝ. Kde máte koření a nakonec se zkuste podívat jak a proč si PRAVÝ hamburger získal takovou popularitu. Dnes se jistě provádí různé demoverze,kterou jste předvedli,ale dle tohoto receptu by se asi celá amerika nezbláznila do tak nezdravého jídla.

      28.02.2008 23:51:50



    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Hamburger originál

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.