reklama
hledat uživatel
       

Halušky

Recept na klasické halušky, které jsou nejlepší se špekem a brynzou.


  • 4,2

    67×

    4,2 67
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

5051 kJ / 1206,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu. Vodu necháme ustát a usazený škrob dáme do brambor, přidáme smíchané mouky a vypracujeme tužší těsto.

Těsto protlačíme halušníkem do vroucí osolené vody. Halušky promícháme, aby se nepřilepily ke dnu hrnce, jakmile halušky vyplavou na povrch, jsou hotové.

Halušky podáváme s kyselým zelím, brynzou a špekem, tvarohem, slaninou nebo škvarky. Prostě tak, jak vám halušky chutnají.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Halušky

    Celkový počet komentářů: 23
    • Pavel M
      Pavel M

      recept o ničem

      bez urážky,pokud budete kdokoliv cokoliv zvěřejňovat..Pokuste se pochopit pro koho píšete svůj recept...pokud pro dobrého kuchtíka,tak to co je například zde..je o prdu..nikomu to nic nedá.Pokud pro průměrného..tak je to v podstatě to samé...(kolik brambor...jak dlouho ustát a pod.) a pokud píšeme pro kuchařské primitivy co se chtějí zelpšit a něco naučit, tak tento způsob je fakt trqagický...( co to je sezbírat škrob... a pod.)....toto není problém ohoto receptu ale všeho...podstatné je něco napsat..a až na druhém místě je to o přemýšlení...zdali je to opravdu " lidové " ...tento recept je pro mě jakožto pro laika.. doslova o prdu...

      13.05.2018 00:56:04

      • MirekVlcek
        MirekVlcek

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        18.09.2019 07:03:17

      • MirekVlcek
        MirekVlcek

        Re: recept o ničem

        Nezlobte se Pavle, ale já na tom receptu nic závadného nevidím. A to taky nejsem žádný profík. To potřebujete vysvětlit vše polopaticky? Jako že: ,,Použijeme přiměřeně velkou mnádobu, aby se nám do ní vešly všechny ingredience... " (abyste to nerval do kompotové misky a nedivil se, že se to sype ven...) nebo: ,,Vajíčko rozklepneme tak, že jej chytneme do jedné ruky, mírně s ním ťukneme o hranu hrnce, aby se trochu nakřáplo a pak se dvěma palci snažíme rozdělit skořábku na dvě poloviny. A nezapomeňte tuto činnost vykonávat nad nádobou, do které chcete vejce vpravit. Provádět tuto činnost nad sedačkou v obýváku se nevyplácí... " Bylo by takové vysvětlení pro vás dostačující? A já si vždy myslel, že blonďatí chlapi neexistují :-D

        18.09.2019 07:06:17


    • svatka.zl
      svatka.zl

      Komentář k receptu Halušky

      Výborné. Dělala jsem jen z polohrubé mouky, neměla jsem hrubou, tak jsem vynechala i hladkou a vše nahradila polohrubou a vůbec to nevadilo. Díky za snadný recept a skvělý.

      12.03.2017 10:42:33

    • Jokles
      Jokles

      Pravé slovenské "halušky" nejsou pouze s bryndzou !

      Celý východ praktikuje daleko častěji halušky se zelím Postup je stejnej, kromě toho zatím zde nikde nezmíněného finále ! Nelze je např. jen tak " smíchat " s bryndzou, neboť se ta bryndza musí předem rozpustit na másle, sádle, či slanině, nebo na uzeném a teprve poté smíchat s haluškama. Pokud byste zkoušeli se zelím, (obecně se jím říká strapačky.) pak jsou dva druhy přípravy. Ta první je na drobno nakrájené hlávkové zelí se v hrnci s trochou vody, BEZ SOLI, ČI KMÍNU, či čehokoliv jiného, pomalu dusí do poloměka a v závěru se přidá do hrnce sádlo a dodusí se dle chuti a nechá vyvařit všechna přebytečná voda. Hotové zelí pak jen smícháme s haluškama. Druhý způsob je stejný, pouze se požije propláchnuté a kvašené zelí, které lehce podusíme na sádle, nebo kostičkované uzenině. Obojí je špice ! V obou případech se to může, už na talíři, lehce opepřit !

      27.01.2017 16:27:28

      • Wendy
        Wendy

        Re: Pravé slovenské "halušky" nejsou pouze s bryndzou !

        V podstatě jste to napsal dobře,jen to nejdůležitější aby halušky měly dokonalou chuť je třeba osmažit na sadle kostičky pokrájenou cibuli do zlatohněda. Bez toho to nejsou spravne halušky.

        17.01.2019 10:21:26

    • Jokles
      Jokles

      Pravé slovenské "halušky" nejsou pouze s bryndzou !

      Celý východ praktikuje daleko častěji halušky se zelím Postup je stejnej, kromě toho zatím zde nikde nezmíněného finále ! Nelze je např. jen tak " smíchat " s bryndzou, neboť se ta bryndza musí předem rozpustit na másle, sádle, či slanině, nebo na uzeném a teprve poté smíchat s haluškama. Pokud byste zkoušeli se zelím, (obecně se jím říká strapačky.) pak jsou dva druhy přípravy. Ta první je na drobno nakrájené hlávkové zelí se v hrnci s trochou vody, BEZ SOLI, ČI KMÍNU, či čehokoliv jiného, pomalu dusí do poloměka a v závěru se přidá do hrnce sádlo a dodusí se dle chuti a nechá vyvařit všechna přebytečná voda. Hotové zelí pak jen smícháme s haluškama. Druhý způsob je stejný, pouze se požije propláchnuté a kvašené zelí, které lehce podusíme na sádle, nebo kostičkované uzenině. Obojí je špice ! V obou případech se to může, už na talíři, lehce opepřit !

      27.01.2017 16:25:21

    • Lucie
      Lucie

      Tenhle recept se podle meho nazoru nepovedl. Neobsahuje nic, co by drzelo testo pohromade (treba vajicka). Opravdu z testa halusky nevznikly.

      13.11.2011 13:21:47


    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Halušky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.