Halušky se zelím a uzeným

30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 178708x
Noky z hrubé mouky smíchané s upraveným kysaným zelím a restovaným uzeným masem nebo uzeninou.
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Smícháme hrubou mouku s vejci a mlékem. Vzniklé tužší, ale tekoucí těsto protlačíme přes cedník na noky do vařící osolené vody. Vaříme asi 5 minut. Po uvaření scedíme, propláchneme lehce studenou vodou a necháme chvíli odkapat.

Cibuli nakrájíme najemno a dáme, nejlépe do pekáče, smažit na sádlo nebo olej. Když je cibulka osmažená dozlatova, přidáme nakrájenou slaninu a uvařené uzené maso nebo uzeninu. Chvíli restujeme, pak přidáme okapané halušky a vše promícháme. Vše stále na plotně.

Halušky se zelím a uzeným rozdělíme na talíře a můžeme ještě přelít samostatně rozpuštěným a na kostičky nakrájeným špekem. Pro gurmány je možné na konec přidat jakýkoli sýr.

autor receptu:

Halušky se zelím a uzeným

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
77 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Halušky se zelím a uzeným

Recept se nachází v 253 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
KDI
VARENIE 8360 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Halušky se zelím a uzeným

Celkový počet komentářů: 10
  • halušky Pavlína 08.08.2016 19:48:07

    recept senzační...udělala jsem ho od oka, protože jsme jen dva, naprosto bezvadné...polila cibulkou, trošku slaniny..bez zelí, jen tak + kyselá okurka...mňam

  • halušky Pavlína 08.08.2016 19:47:23

    recept senzační...udělala jsem ho od oka, protože jsme jen dva, naprosto bezvadné...polila cibulkou, trošku slaniny..bez zelí, jen tak + kyselá okurka...mňam

  • Komentář k receptu Halušky se zelím a uzeným Pet 01.03.2016 14:10:43

    halusky instantni testo taky dobry.... a to zeli si mam domyslet?

  • Halušky Jíťa 28.01.2016 19:49:11

    Chápu matematika dělá hodně lidem problém :) Dělali jsem to podle tohoto receptu a museli jsme odlévat a zahušťovat. Půlka mléka jsme vylili a skončilo to bůh ví kde. Mít doma takovou kuchařku, tak bych jí hnala.

  • velmi chutne Viola 11.04.2015 14:32:24

    Nevim co vsichni mate proti tomuto receptu, sice nejdou uvedeny brambory; ale halušky jsem prave dovarila k obedu a jsou vynikajici.Ja je delala ze spaldove hrube a celozrne psenicne pul na půl a jen se po hsluskach zaprášilo. Dala jsem asi o 1, 5 dl mene mleka.

  • Komentář k receptu Halušky se zelím a uzeným Lada 06.02.2015 14:17:04

    Halušky bez brambor to nejsou halušky ale jenom knedlíčky!

  • Komentář k receptu Halušky se zelím a uzeným A 14.12.2014 19:19:47

    Ve finale bylo hodne halusek, prasek do peciva nebyl vubec treba.

  • Komentář k receptu Halušky se zelím a uzeným Šárka 29.08.2014 15:18:29

    Halušky bez brambor a s práškem do pečiva ? Hnus !

  • halušky bluma 25.11.2013 18:58:54

    .... dnes vařené a jsou výborné .....

  • a co takhle? B.R. 04.12.2012 18:56:49

    Jednou jsem (omylem) udělal halušky z těsta na bramboráky,se spoustou česneku a majoránky.Se zelím a uzeným.Vím,že to nebyly ty "pravé halušky",ale to byla dobrota,pane jo.Tak to už "musím" dělat pořád.Je to mňamka.

Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Halušky se zelím a uzeným
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept