reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Halušky se zelím a slaninou

Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. Ale i u nás si je rádi připravíme s brynzou nebo se zelím a slaninou. Vyzkoušejte jednoduchý recept.


  • 3,0

    3 4
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha

těsto



Energetická hodnota

3080 kJ / 735,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem

30. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 756 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

30. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!

29. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Podpořte imunitu: 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

29. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Jak naučit děti milovat ovoce a zeleninu

29. 9. 2020

Postup přípravy

Kysané zelí vložíme do hrnce a dolijeme vodou, aby bylo ponořené. Pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí.

Mezitím si na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu.V menším hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Poté ji zasypeme 2 velkými lžícemi hladké mouky a uděláme zásmažku. Z uvařeného zelí odebereme přebytečnou vodu a vmícháme do něj zásmažku. Pokud je potřeba, můžeme zelí dosladit a dosolit. V našem případě to nebylo potřeba.

Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme. Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Mezitím si ve větším hrnci dáme vařit vodu. Do mísy přidáme obě mouky, sůl, vejce a zpracujeme v těsto. Nemělo by být ani příliš řídké, aby neprotékalo cedníkem, ale ani tuhé. Těsto propasírujeme přes cedník do vroucí vody. Během pár minut vyplavou hotové halušky na povrch.

Halušky promícháme se zelím a slaninou a ihned podáváme. Kdo má rád, může si přidat i zakysanou smetanu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Halušky se zelím a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.