reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Halušky se zelím a slaninou

Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. Ale i u nás si je rádi připravíme s brynzou nebo se zelím a slaninou. Vyzkoušejte jednoduchý recept.


  • 2,3

    2,3 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha

těsto



Energetická hodnota

3080 kJ / 735,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Postup přípravy

Kysané zelí vložíme do hrnce a dolijeme vodou, aby bylo ponořené. Pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí.

Mezitím si na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu.V menším hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Poté ji zasypeme 2 velkými lžícemi hladké mouky a uděláme zásmažku. Z uvařeného zelí odebereme přebytečnou vodu a vmícháme do něj zásmažku. Pokud je potřeba, můžeme zelí dosladit a dosolit. V našem případě to nebylo potřeba.

Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme. Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Mezitím si ve větším hrnci dáme vařit vodu. Do mísy přidáme obě mouky, sůl, vejce a zpracujeme v těsto. Nemělo by být ani příliš řídké, aby neprotékalo cedníkem, ale ani tuhé. Těsto propasírujeme přes cedník do vroucí vody. Během pár minut vyplavou hotové halušky na povrch.

Halušky promícháme se zelím a slaninou a ihned podáváme. Kdo má rád, může si přidat i zakysanou smetanu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Halušky se zelím a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.