Halušky se slaninou

1 h 30 min | hlavní chod | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 185679x
Tradiční slovenské halušky se slaninou a vařeným zelím.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nebo pomeleme v mlýnku. Pomleté nebo nastrouhané brambory vložíme do mísy, podle potřeby přidáme mouku, aby vzniklo husté těsto. Osolíme a opepříme podle chuti.

Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Tu osolíme a přidáme ocet. Slaninu nakrájíme na droubné kousky a na sádle nebo oleji ji jemně osmahneme. Zelí vaříme v 1 litru vody přibližně hodinu.

Rozmíchané hotové těsto pasírujeme přes haluškové síto do vroucí vody. Halušky pak vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Buď je vybereme nebo je scedíme a propláchneme pod vodou.

Hotové halušky promícháme se slaninou a zelím.

autor receptu:

Halušky se slaninou

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

3,2
dobrý recept
642 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Halušky se slaninou

Celkový počet komentářů: 11
  • Re: 22.01.2007 12:52:07

    asi nejsem moc zručná nebo nevím, ale jak mám těsto nastrouhat nebo protlačit cedníčkem na halušky, -? vůbec mě to neposlouchá. -.-)děláte je z hladké nebo z hrubé m.?

    • Re: Re: lena 12.12.2013 10:22:27

      Tak je to divné jako ze syrových brambor a ještě bez vajec to teda nevím jak to dopadne su pěkně nakrklá že sem do tohoto receptu jako vubec šla.

    • Re: Re: 31.05.2011 06:37:53

      mě to taky nešlo přes to sítko na halušky, dala jsem tam podle receptu polohrubou mouku, těško bylo ale moc husté, tak jsem si poradila jinak. dělala jsem nočky ručně, trhala jsem je, vysledek byl stejný. Marta

    • Re: Re: 18.09.2007 13:47:29

      Hlavně jestli máte ten správný nástroj. Síto na halušky má cca centimetrové otvory. Mouku dávám hladkou. Potom je důležitá hustota těsta, mělo by být trochu hustší jako na bramborák. Těsto nesmí volně protékat sítem. Nalije se na síto a míchá se (protlačuje vařečkou.)

  • výborné 31.05.2011 06:32:45

    ahoj vařila jsem dvakrát a vždy byli skvělé, je to sice malinko pracné, ale za tu snahu to potom stojí, všem doporučuji. Marta

  • Text komentáře byl smazán. JÁJINA 28.03.2010 17:56:46

    Text komentáře byl smazán.

  • halušky 25.04.2006 10:11:06

    Já třeba vodu na halušky solím vždycky.

  • Tradiční slovenské halušky 24.04.2006 19:41:39

    Nedá mi to: 1. voda na vaření halušek se nesolí, halušky osolí bryndza nebo slanina 2. halušky se z vody zásadně vybírají haluškovým cedníkem 3. nikdy se neproplachují vodou - brouskovatí

Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Halušky se slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Naslouchadlo - skvělý pomocník při nedoslýchavosti

    Naslouchadlo - skvělý pomocník při nedoslýchavosti

    Používáte vy sami, nebo někdo z vašich blízkých, naslouchátko? Pak je pro vás tenhle malý pomocník určitě jedním z nejpřevratnějších vynálezů. Vypovídá o tom i krátké video kolující po internetu, které jste možná viděli. V kruhu rodiny na něm poprvé nasadí tento zázrak nedoslýchavému miminku a sledují jeho reakce. Překvapení, úžas a úsměvy dítěte, které tak poprvé slyší neznámé zvuky a hlas rodičů, doslova vhání slzy do očí.

  • Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Náchylnější k nachlazení se váš organismus stává ve chvíli, kdy máte oslabenou imunitu.Tomu však můžete předcházet tím, že budete dbát na zdravou stravu. Jezte pravidelně tučné mořské ryby, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Tyto zdravé tuky totiž napomáhají imunitnímu systému a zároveň přispívají ke zdraví mozku, srdce a očí.




přidat nový recept