reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Halušky se slaninou

Tradiční slovenské halušky se slaninou a vařeným zelím.


  • 3,2

    645×

    3,2 645
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nebo pomeleme v mlýnku. Pomleté nebo nastrouhané brambory vložíme do mísy, podle potřeby přidáme mouku, aby vzniklo husté těsto. Osolíme a opepříme podle chuti.



Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Tu osolíme a přidáme ocet.
Slaninu nakrájíme na droubné kousky a na sádle nebo oleji ji jemně osmahneme. Zelí vaříme v 1 litru vody přibližně hodinu.



Rozmíchané hotové těsto pasírujeme přes haluškové síto do vroucí vody. Halušky pak vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Buď je vybereme nebo je scedíme a propláchneme pod vodou.



Hotové halušky promícháme se slaninou a zelím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Halušky se slaninou

    Celkový počet komentářů: 14
    • Brut
      Brut

      Komentář k receptu Halušky se slaninou

      Brambory se musí propasírovat přes trnové struhadlo, ne strouhat!Pak získá těsto správnou konzistenci.Osolit lze i těsto,ale opatrně.Přesolené halušky jsou na vyhození.

      11.07.2018 12:50:51

      • mary
        mary

        Re: Komentář k receptu Halušky se slaninou

        V TV jsem někdy dříve sledovala Slováky a jejich recepty a rady jak se vaří halušky.Jejich rada byla skvělá,protože byla jednoduchá.Slovák nikdy halušky nesolí,vaří je v osolené vodě a halušky jsou ze dvou ingrediencí a to syrové nastrouhané brambory na jemno a mouka na zahuštění.Já zkoušela hrubou i polohrubou a daly se obě. Těsto je řidší,ne tekoucí a pasíruje se přes haluškáreň-čili síto na halušky.Po vyplavání necháme do minutky halušky přejít varem, vyndáme cedníkem do mísy, žádné proplachování studenou vodou a přidáme bryndzu dle chuti a kapsy a slaninu podle možnosti a kraje.Nic víc,nic míň.Zamícháme horké a papáme.Takové si vždy představuji a vždy se povedou,jsou prostě k hamání.

        20.03.2019 13:01:04

    • martas.xu
      martas.xu

      ahoj vařila jsem dvakrát a vždy byli skvělé, je to sice malinko pracné, ale za tu snahu to potom stojí, všem doporučuji. Marta

      31.05.2011 06:32:45


    • JÁJINA
      JÁJINA

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      28.03.2010 17:56:46

    • Kamínek
      Kamínek

      asi nejsem moc zručná nebo nevím, ale jak mám těsto nastrouhat nebo protlačit cedníčkem na halušky, -? vůbec mě to neposlouchá. -.-)děláte je z hladké nebo z hrubé m.?

      22.01.2007 12:52:07

      • Kanibrk
        Kanibrk

        Hlavně jestli máte ten správný nástroj. Síto na halušky má cca centimetrové otvory. Mouku dávám hladkou. Potom je důležitá hustota těsta, mělo by být trochu hustší jako na bramborák. Těsto nesmí volně protékat sítem. Nalije se na síto a míchá se (protlačuje vařečkou.)

        18.09.2007 13:47:29

      • martas.xu
        martas.xu

        mě to taky nešlo přes to sítko na halušky, dala jsem tam podle receptu polohrubou mouku, těško bylo ale moc husté, tak jsem si poradila jinak. dělala jsem nočky ručně, trhala jsem je, vysledek byl stejný. Marta

        31.05.2011 06:37:53

      • lena
        lena

        Tak je to divné jako ze syrových brambor a ještě bez vajec to teda nevím jak to dopadne su pěkně nakrklá že sem do tohoto receptu jako vubec šla.

        12.12.2013 10:22:27

    • Chmel
      Chmel

      Rychlé halušky

      Koupím si halušky v prášku /400 g/.Přibližně stejné množsví oloupaných,na kostičky nakájených brambor dám vařit do osolené vody. Halušky připravím podle návodu na sáčku. Až je obojí hotovo, promíchám dohromady.Dám na talíře,poliji rozškvařenou slaninkou,nahoru dám lžíci zakysané smetany. Toto množství bohatě stačí pro 4 jedlíky.

      01.04.2006 10:27:55

      • Brut
        Brut

        Re: Rychlé halušky

        Fuj to je sračka.To si je můžete dát rovnou v hospodě nebo ňáký vývařovně a ušetříte si spoustu zbytečný práce.Halušky z pytlíku stojej za hovno.To je jako kdybych si udělal klobásy podle receptury agenta Bureše.

        11.07.2018 12:58:24


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Halušky se slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.