Halušky se slaninou

1 h 30 min | hlavní chod | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 184873x
Tradiční slovenské halušky se slaninou a vařeným zelím.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nebo pomeleme v mlýnku. Pomleté nebo nastrouhané brambory vložíme do mísy, podle potřeby přidáme mouku, aby vzniklo husté těsto. Osolíme a opepříme podle chuti.

Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Tu osolíme a přidáme ocet. Slaninu nakrájíme na droubné kousky a na sádle nebo oleji ji jemně osmahneme. Zelí vaříme v 1 litru vody přibližně hodinu.

Rozmíchané hotové těsto pasírujeme přes haluškové síto do vroucí vody. Halušky pak vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Buď je vybereme nebo je scedíme a propláchneme pod vodou.

Hotové halušky promícháme se slaninou a zelím.

autor receptu:

Halušky se slaninou

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
642 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Halušky se slaninou

Recept se nachází v 255 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4122 receptů
mařena
Moje velká kuchařka 616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Halušky se slaninou

Celkový počet komentářů: 10
  • Re: 22.01.2007 12:52:07

    asi nejsem moc zručná nebo nevím, ale jak mám těsto nastrouhat nebo protlačit cedníčkem na halušky, -? vůbec mě to neposlouchá. -.-)děláte je z hladké nebo z hrubé m.?

    • Re: Re: lena 12.12.2013 10:22:27

      Tak je to divné jako ze syrových brambor a ještě bez vajec to teda nevím jak to dopadne su pěkně nakrklá že sem do tohoto receptu jako vubec šla.

    • Re: Re: 31.05.2011 06:37:53

      mě to taky nešlo přes to sítko na halušky, dala jsem tam podle receptu polohrubou mouku, těško bylo ale moc husté, tak jsem si poradila jinak. dělala jsem nočky ručně, trhala jsem je, vysledek byl stejný. Marta

    • Re: Re: 18.09.2007 13:47:29

      Hlavně jestli máte ten správný nástroj. Síto na halušky má cca centimetrové otvory. Mouku dávám hladkou. Potom je důležitá hustota těsta, mělo by být trochu hustší jako na bramborák. Těsto nesmí volně protékat sítem. Nalije se na síto a míchá se (protlačuje vařečkou.)

  • výborné 31.05.2011 06:32:45

    ahoj vařila jsem dvakrát a vždy byli skvělé, je to sice malinko pracné, ale za tu snahu to potom stojí, všem doporučuji. Marta

  • Text komentáře byl smazán. JÁJINA 28.03.2010 17:56:46

    Text komentáře byl smazán.

  • halušky 25.04.2006 10:11:06

    Já třeba vodu na halušky solím vždycky.

  • Tradiční slovenské halušky 24.04.2006 19:41:39

    Nedá mi to: 1. voda na vaření halušek se nesolí, halušky osolí bryndza nebo slanina 2. halušky se z vody zásadně vybírají haluškovým cedníkem 3. nikdy se neproplachují vodou - brouskovatí

Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Halušky se slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept