reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

těsto

Energetická hodnota

3797 kJ / 906,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Do mísy dáme polohrubou mouku, promícháme se solí, vejci a studenou vodou, aby nám vzniklo řidší těsto, které nevypracováváme, aby se netahalo.

Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou na povrch, povaříme 3 - 4 minuty a scedíme. Halušky potom dáváme do jenské mísy, aby zůstaly teplé a promícháme s 2 lžícemi oleje, aby se nelepily.

Na oleji na pánvi usmažíme z vajec rozšlehaných se solí řidší smaženici, kterou potrháme na menší kusy a promícháme s uvařenými haluškami.

Halušky s vejcem podáváme horké, nejlépe chutnají s jarním hlávkovým salátem.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Halušky s vejcem