Halušky s vejcem

15 min | hlavní chod | 4 porce | maďarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 457x
Toto jídlo patří u nás doma mezi typické tradiční jarní jídla, které je jednoduché, rychle a chutné. Vyzkoušejte snadný recept na osvědčenou pochoutku.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme polohrubou mouku, promícháme se solí, vejci a studenou vodou, aby nám vzniklo řidší těsto, které nevypracováváme, aby se netahalo.

Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou na povrch, povaříme 3 - 4 minuty a scedíme. Halušky potom dáváme do jenské mísy, aby zůstaly teplé a promícháme s 2 lžícemi oleje, aby se nelepily.

Na oleji na pánvi usmažíme z vajec rozšlehaných se solí řidší smaženici, kterou potrháme na menší kusy a promícháme s uvařenými haluškami.

Halušky s vejcem podáváme horké, nejlépe chutnají s jarním hlávkovým salátem.

autor receptu:

Halušky s vejcem

Počet přidaných receptů: 429

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Halušky s vejcem - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 3797 kJ / 906,9 kCal (na 1 porci)

Recept Halušky s vejcem byl 08.06.2017 na 3. místě v žebříčku nejlepších receptů.

1,9
nic moc
33 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Halušky s vejcem

Přidat příspěvek k receptu Halušky s vejcem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept