reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Halušky s uzeninou, zelím a balkánským sýrem

Recept na jinou úpravu halušek, po které se u nás všichni mohou utlouct.


  • 4,0

    30×

    3,9 30
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve velkém hrnci (já používám titanový) na sádle vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo uzené maso. Vše osmahneme a vypneme.

V jiném hrnci povaříme pokrájené kysané zelí i s nálevem a s trochou vody. Vaříme tak dlouho, až se všechna tekutina vyvaří. Balkánský sýr nebo brynzu si nastrouháme na jemném struhadle.

Obsah sáčku s těstem na halušky vsypeme do mísy a přidáme do něj podle chuti mletý pepř. Pak těsto připravíme podle návodu na sáčku. Pak přes cedník na noky tvoříme do vařící osolené vody malé nočky - halušky, které asi 2 minuty povaříme.

Uvařené halušky scedíme a vsypeme je do hrnce se směsí slaniny, cibule a uzeniny. Důkladně promícháme, přidáme zelí a nastrouhaný sýr. Opět důkladně promícháme a takto připravené halušky ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Halušky s uzeninou, zelím a balkánským sýrem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Nickoun
      Nickoun

      Pouzit polotovar je primo trestne, jaka cibule .... blbost, proc sadlo, to se vyskvari pri opekani slaniny. To co vidim na obrazku je max. pro prase ..... bylo by vhodne si zjistit, jak se halusky delaji.

      27.09.2015 11:47:32

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Halušky s uzeninou, zelím a balkánským sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.