reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Halušky s brynzou a slaninou

Celkový počet komentářů: 9
  • dagur
    dagur

    Poprvé jsem dělala halušky bez vejce a přes speciální haluškový cedník a byla to katastrofa - halušky se rozvářely a sporák byl celý zaprskaný od těsta. Tenhle recept mi připadá jistější, podaří se i méně zkušenému kuchaři. Metoda s prkénkem je tradiční a přesto úspěšnější.

    11.10.2015 17:38:33

  • Ivo
    Ivo

    Komentář k receptu Halušky s brynzou a slaninou

    úplně špatný recept, nepoměr surovin, zcela se rozvařily

    02.03.2014 12:52:37

  • Marie Rozsivalova
    Marie Rozsivalova

    byly moc dobré. můj dvouletý syn snědl dva talíře

    29.11.2013 16:35:51

  • Zůza2
    Zůza2

    Luxusní!!!!!

    16.07.2012 13:02:53

  • koudak11
    koudak11

    mnam

    25.10.2011 14:15:28

  • neligrej
    neligrej

    Tento recept používám ráda na veškeré použití halušek,dnes jsou s kysaným zelím a slaninou.Už se těším a tchyňce udělám radost,pochází ze Slovenska,žije zde 65let.

    16.03.2011 11:48:24

  • KDI
    KDI

    Jedna z mnohých variant sú aj takto pripravené halušky. No oveľa jednoduchšie a rýchlejšie sú, ak do cesta n e d á m e vajce a cesto osolíme len trošku. Tú lyžičku soli dáme do vody, v ktorej sa varia. Ak budú bryndzové, tak ich radšej neoplachujeme; staré kuchárky naopak pridávali k bryndzovým haluškám ešte trochu vody z varenia halušiek na zriedenie bryndze. No a vodu z jesenných zemiakov použili hneď na prípravu polievky: nechali vo vode niekoľko halušiek, pridali mlieko, bryndzu a nechali prevrieť...

    07.09.2009 20:17:31

    • Kaťa
      Kaťa

      Veď tak. Akéže preplachovanie alebo dokonca varenie vo viacerých hrncoch, to je sprostosť. Ešte sa má voda z hrnca pridať do bryndze. A vajce tam nepatrí, nie do strapačiek, možno panské južné halušky vajce vyžadujú, ale ako sú tam zemiaky, tak vajce nedávať. Dosť úbohý recept.

      16.02.2016 13:50:41

  • konko
    konko

    Halušky vařím v jednom hrnci,podle potřeby horkou vodu dolévám.Sítem je vyberu,propláchnu horkou vodou,dám do mísy,hned přidám brynzu a postupně přimíchávám uvařené halušky i brynzu.Promastím tukem z vyškvařené slaniny. Porce na talíři posypu vyškvařenou slaninou.

    06.09.2009 17:13:25

Nalezeno receptů: 9

Přidat příspěvek k receptu Halušky s brynzou a slaninou

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.