reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Halušky s brynzou a slaninou

Nejen Italové mají skvělé těstoviny.


  • 4,3

    57×

    4,3 57
  • 45 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme do mísy. Přisypeme mouku, přidáme vejce a lžičku soli. Vypracujeme těsto, které necháme chvilku odstát. Do většího hrnce zatím dáme vařit vodu a osolíme ji.

Čtvrtinu těsta dáme na prkénko a namočeným nožem z něj do vroucí vody odkrajujeme malé nočky. Když vyplavou na hladinu, necháme je zvolna vařit asi 5 minut. Pak halušky vybereme sítem, pod tekoucí studenou vodou zchladíme a necháme odkapat. Stejným způsobem uvaříme i zbylé tři díly těsta a po druhé dávce vodu v hrnci vyměníme (nebo vaříme ve dvou hrncích).

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Vložíme do menší pánve a zvolna vyškvaříme a opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a slaninu s cibulkou necháme okapat.

Uvařené halušky nahřejeme na pařáčku, přidáme do kastrolu s tukem ze slaniny a opatrně promícháme a prohřejeme. Pak přidáme rozdrobenou brynzu a opatrně mícháme, dokud se nerozpustí.

Halušky rozdělíme na talíře, doplníme je slaninou s cibulkou a posypeme pažitkou. Halušky s brynzou a slaninou ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Halušky s brynzou a slaninou

    Celkový počet komentářů: 9
    • dagur
      dagur

      Poprvé jsem dělala halušky bez vejce a přes speciální haluškový cedník a byla to katastrofa - halušky se rozvářely a sporák byl celý zaprskaný od těsta. Tenhle recept mi připadá jistější, podaří se i méně zkušenému kuchaři. Metoda s prkénkem je tradiční a přesto úspěšnější.

      11.10.2015 17:38:33

    • Ivo
      Ivo

      Komentář k receptu Halušky s brynzou a slaninou

      úplně špatný recept, nepoměr surovin, zcela se rozvařily

      02.03.2014 12:52:37

    • Marie Rozsivalova
      Marie Rozsivalova

      byly moc dobré. můj dvouletý syn snědl dva talíře

      29.11.2013 16:35:51


    • Zůza2
      Zůza2

      Luxusní!!!!!

      16.07.2012 13:02:53

    • koudak11
      koudak11

      mnam

      25.10.2011 14:15:28

    • neligrej
      neligrej

      Tento recept používám ráda na veškeré použití halušek,dnes jsou s kysaným zelím a slaninou.Už se těším a tchyňce udělám radost,pochází ze Slovenska,žije zde 65let.

      16.03.2011 11:48:24

    • KDI
      KDI

      Jedna z mnohých variant sú aj takto pripravené halušky. No oveľa jednoduchšie a rýchlejšie sú, ak do cesta n e d á m e vajce a cesto osolíme len trošku. Tú lyžičku soli dáme do vody, v ktorej sa varia. Ak budú bryndzové, tak ich radšej neoplachujeme; staré kuchárky naopak pridávali k bryndzovým haluškám ešte trochu vody z varenia halušiek na zriedenie bryndze. No a vodu z jesenných zemiakov použili hneď na prípravu polievky: nechali vo vode niekoľko halušiek, pridali mlieko, bryndzu a nechali prevrieť...

      07.09.2009 20:17:31

      • Kaťa
        Kaťa

        Veď tak. Akéže preplachovanie alebo dokonca varenie vo viacerých hrncoch, to je sprostosť. Ešte sa má voda z hrnca pridať do bryndze. A vajce tam nepatrí, nie do strapačiek, možno panské južné halušky vajce vyžadujú, ale ako sú tam zemiaky, tak vajce nedávať. Dosť úbohý recept.

        16.02.2016 13:50:41

    • konko
      konko

      Halušky vařím v jednom hrnci,podle potřeby horkou vodu dolévám.Sítem je vyberu,propláchnu horkou vodou,dám do mísy,hned přidám brynzu a postupně přimíchávám uvařené halušky i brynzu.Promastím tukem z vyškvařené slaniny. Porce na talíři posypu vyškvařenou slaninou.

      06.09.2009 17:13:25


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Halušky s brynzou a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.