reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Halušky s brynzou a slaninou

Nejen Italové mají skvělé těstoviny.


  • 4,3

    57×

    4,3 57
  • 45 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme do mísy. Přisypeme mouku, přidáme vejce a lžičku soli. Vypracujeme těsto, které necháme chvilku odstát. Do většího hrnce zatím dáme vařit vodu a osolíme ji.

Čtvrtinu těsta dáme na prkénko a namočeným nožem z něj do vroucí vody odkrajujeme malé nočky. Když vyplavou na hladinu, necháme je zvolna vařit asi 5 minut. Pak halušky vybereme sítem, pod tekoucí studenou vodou zchladíme a necháme odkapat. Stejným způsobem uvaříme i zbylé tři díly těsta a po druhé dávce vodu v hrnci vyměníme (nebo vaříme ve dvou hrncích).

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Vložíme do menší pánve a zvolna vyškvaříme a opečeme. Tuk slijeme do kastrolu a slaninu s cibulkou necháme okapat.

Uvařené halušky nahřejeme na pařáčku, přidáme do kastrolu s tukem ze slaniny a opatrně promícháme a prohřejeme. Pak přidáme rozdrobenou brynzu a opatrně mícháme, dokud se nerozpustí.

Halušky rozdělíme na talíře, doplníme je slaninou s cibulkou a posypeme pažitkou. Halušky s brynzou a slaninou ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Halušky s brynzou a slaninou

    Celkový počet komentářů: 9
    • dagur
      dagur

      Poprvé jsem dělala halušky bez vejce a přes speciální haluškový cedník a byla to katastrofa - halušky se rozvářely a sporák byl celý zaprskaný od těsta. Tenhle recept mi připadá jistější, podaří se i méně zkušenému kuchaři. Metoda s prkénkem je tradiční a přesto úspěšnější.

      11.10.2015 17:38:33

    • Ivo
      Ivo

      Komentář k receptu Halušky s brynzou a slaninou

      úplně špatný recept, nepoměr surovin, zcela se rozvařily

      02.03.2014 12:52:37

    • Marie Rozsivalova
      Marie Rozsivalova

      byly moc dobré. můj dvouletý syn snědl dva talíře

      29.11.2013 16:35:51


    • Zůza2
      Zůza2

      Luxusní!!!!!

      16.07.2012 13:02:53

    • koudak11
      koudak11

      mnam

      25.10.2011 14:15:28

    • neligrej
      neligrej

      Tento recept používám ráda na veškeré použití halušek,dnes jsou s kysaným zelím a slaninou.Už se těším a tchyňce udělám radost,pochází ze Slovenska,žije zde 65let.

      16.03.2011 11:48:24

    • KDI
      KDI

      Jedna z mnohých variant sú aj takto pripravené halušky. No oveľa jednoduchšie a rýchlejšie sú, ak do cesta n e d á m e vajce a cesto osolíme len trošku. Tú lyžičku soli dáme do vody, v ktorej sa varia. Ak budú bryndzové, tak ich radšej neoplachujeme; staré kuchárky naopak pridávali k bryndzovým haluškám ešte trochu vody z varenia halušiek na zriedenie bryndze. No a vodu z jesenných zemiakov použili hneď na prípravu polievky: nechali vo vode niekoľko halušiek, pridali mlieko, bryndzu a nechali prevrieť...

      07.09.2009 20:17:31

      • Kaťa
        Kaťa

        Veď tak. Akéže preplachovanie alebo dokonca varenie vo viacerých hrncoch, to je sprostosť. Ešte sa má voda z hrnca pridať do bryndze. A vajce tam nepatrí, nie do strapačiek, možno panské južné halušky vajce vyžadujú, ale ako sú tam zemiaky, tak vajce nedávať. Dosť úbohý recept.

        16.02.2016 13:50:41

    • konko
      konko

      Halušky vařím v jednom hrnci,podle potřeby horkou vodu dolévám.Sítem je vyberu,propláchnu horkou vodou,dám do mísy,hned přidám brynzu a postupně přimíchávám uvařené halušky i brynzu.Promastím tukem z vyškvařené slaniny. Porce na talíři posypu vyškvařenou slaninou.

      06.09.2009 17:13:25


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Halušky s brynzou a slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.