reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Halušky dědy Trojáka

Recept na halušky z brambor a hladké mouky s kysaným zelím a uzeným masem.


  • 4,4

    32×

    4,3 32
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 706 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Předem uvařené maso nakrájíme na kostičky. Pokud koupíte přímo kostičky uzeného masa, tak vaření odpadá. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme.

Na sádle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nakrájené uzené maso, opečeme, přidáme kysané zelí a společně podusíme.

Brambory budou v těstě k hladké mouce v poměru 3:1 (3/4 brambor a 1/4 mouky - 75 % brambor a 25 % hladké mouky). Suroviny nemusíme vážit. Nejvíce času zabere škrábání a strouhání brambor. Můžete si ale koupit haluškové těsto v prášku a připravit ho podle návodu na obalu, nebo přímo koupit hotové mražené halušky.

Oloupané brambory nastrouháme na haluškovém struhadle, šťávu z brambor slijeme a pomocí vařechy nastrouhané brambory shrneme v míse tak, aby byla jedna čtvrtina prázdná, do té vsypeme hladkou mouku a umícháme haluškové těsto.

Haluškové těsto pomocí špachtle (stěrky) a haluškového síta zavaříme do vařící osolené vody. Jemně promícháme, aby se halušky nelepily ke dnu a jakmile vyplavou, vaříme asi 2 minuty. Poté halušky scedíme a promícháme s připravenou směsí kysaného zelí a uzeného masa.

Halušky dědy Trojáka můžeme podávat jako na Slovensku - podle chuti s mlékem, kysanou smetanou, případně s podmáslím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Halušky dědy Trojáka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.