reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Halapáč jihlavskej babičky

Recept na rychlou omáčku k rýži se zeleninou a žampiony.


  • 3,5

    3,5 8
  • 30 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Papriky spaříme ve vroucí vodě a oloupeme slupky. Papriky, rajčata a zelené fazolky nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a žampiony na plátky.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony i zeleninu. Pokud jsou fazolky tužší, přidáme je také. Pokud jsou fazolky měkčí, přidáme je až ke konci před vlitím smetany.

Po orestování přilijeme trochu horkého vývaru a dusíme do změknutí. V kelímku smetany smícháme lžičku hladké mouky, zahustíme omáčku, necháme provařit a v případě potřeby dochutíme, ale zpravidla toto zabezpečí zeleninový vývar.

Halapáč jihlavskej babičky podáváme s uvařenou rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Halapáč jihlavskej babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.