reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Halapáč jihlavskej babičky

Recept na rychlou omáčku k rýži se zeleninou a žampiony.


  • 3,5

    3,5 8
  • 30 min

Postup přípravy

Papriky spaříme ve vroucí vodě a oloupeme slupky. Papriky, rajčata a zelené fazolky nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a žampiony na plátky.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony i zeleninu. Pokud jsou fazolky tužší, přidáme je také. Pokud jsou fazolky měkčí, přidáme je až ke konci před vlitím smetany.

Po orestování přilijeme trochu horkého vývaru a dusíme do změknutí. V kelímku smetany smícháme lžičku hladké mouky, zahustíme omáčku, necháme provařit a v případě potřeby dochutíme, ale zpravidla toto zabezpečí zeleninový vývar.

Halapáč jihlavskej babičky podáváme s uvařenou rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Halapáč jihlavskej babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.