reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gulášovka nebo buřtguláš

Má nejoblíbenějsí polévka a všech, kdo ji ochutnali. Pokud se více zahustí, je to buřtguláš.


  • 3,4

    25×

    3,4 25
  • 45 min

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na bounty kuličky krok za krokem

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 697 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.

Na oleji nebo tuku, na který jsme zvyklí, osmahneme cibuli. Klidně jí dáme více. Cibuli nesmíme spálit. Zasypeme přiměřeným množstvím sladké papriky, klidně přidáme špetku pálivé. Na 3 litrový hrnec dávám celý sáček. Přidáme hladkou mouku a všechno společně chvíli mícháme a pražíme.

Přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na posledních deset minut vaření přidáme na kolečka nakrájené párky a můžeme podávat.

Pokud gulášovku víc zahustíme na začátku moukou, máme z polévky buřtguláš. Je to velmi jednoduché a moc dobré, dělám ji nejméně jednou týdně, je vždy hned pryč.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Gulášovka nebo buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 7
    • baloun
      baloun

      buřtguláš

      To co píšete a myslíte ,že jste uvařila buřtguláš tak jste kuchařka s leknutí.Jak dáte do buřtguláše brambory tak je to bramborový guláš.Lidé to špatně rozlišují a nazívají.

      02.02.2015 15:52:59

    • ladyhawkie
      ladyhawkie

      Tento recept jsem pouzila puze jako mustr .... pridala jsem bobkovy list, cely pepr, CESNEK (bez nej to neni ono) a nove koreni ..... a malinko octa...... yummy. :o)

      08.07.2012 20:57:02

    • Eva
      Eva

      Buřtgulášovka

      Dělám ji podobně, jenom přidám pro vůni libeček, 1 kuličku nového koření, trochu Podravky a nakonec propláchnuté červené fazole - nerozvaří se a je to skvělé.

      26.06.2011 14:56:05


    • atafle
      atafle

      skvělý tip

      Díky za skvělý tip, vždy jsem kupovala gulášovou polévku z pytlíku a jen jsem si ji dochucovala, protože mi přišlo těžké dělat si ji doma. Od teď už žádné pytlíky, na tuhle polévku nedám dopustit :-)

      06.11.2010 09:19:46

    • Stany
      Stany

      V jednoduchosti je krása

      Jak jsem již napsal, tak v jednoduchosti je krása. Tenhle recept je opravdu jednoduchý a nedá se zde nic moc doplnit, snad jen možná to že si každý může přidat ještě co sám doma najde. Ale já pro tuto krásnou jednoduchost chválím. I já jsem si pochutnal. Přeji spoustu dalších úspěchů. Standa.

      14.06.2010 12:18:51

    • brelan
      brelan

      Toto není ani gulášovka ani buřtguláš.

      19.07.2008 07:51:22

    • Martin
      Martin

      Buřtguláš ???

      Řekl bych, že do buřtguláše patří ještě bobkův list a nové koření. buřtguláš je chuťově jiný, tohle je jenom hustší gulášovka.

      18.07.2008 20:05:19


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Gulášovka nebo buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.