reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Gulášová polévka z mletého masa

Hutná polévka z mletého masa, která zasytí.


  • 4,7

    156×

    4,7 156
  • 45 min

  • 58×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Cibuli zpěníme na másle, do ní vložíme mleté maso a cca 10 minut smažíme za občasného míchání. Zaprášíme mletou červenou paprikou, řádně promícháme a hned podlijeme horkou vodou, ale jen tak, aby vše bylo lehce pod vodou. V tuto chvíli je čas na solení a kořenění, jak má kdo rád.

Dále přidáme na větší kostičky nakrájené brambory, masox, dolijeme horkou vodou tak, aby vše plavalo a vaříme asi 5 minut. Mezitím si uděláme máslovou jíšku, kterou po 5 minutách vylijeme do polévky a vaříme asi dalších 20 minut, za tuto dobu už by měly brambory být také uvařené. Gulášovou polévku z mletého masa ochutnáme, případně doladíme chutě a můžeme podávat.

Gulášovou polévku z mletého masa podáváme klidně i jako hlavní chod, protože dobře zasytí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Gulášová polévka z mletého masa

    Celkový počet komentářů: 34
    • lednimedvidek
      lednimedvidek

      rychlé a dobré

      22.11.2017 18:05:22

    • Petr
      Petr

      Gulášová polévka

      Ahoj, zdravím všechny milovníky gulášových polévek a hlavně této. Protože mi redakce trochu okleštila postup přípravy této polévky, rád bych jako její autor přidal něco z fíglů samotného vaření. Vše, co je uvedeno v postupu platí, chci zmínit jen několik drobností, které vám dopomůžou pozvednout již tak vysoko položenou laťku ještě výše. Předně: 1) Mleté maso je třeba zakápnout asi deci vody, to aby se netvořily žmolky. 2) Kdo má problém s masoxem, může použít vývar. 3) Trochu drceného kmínu nikdy nezaškodí. 4) Vždy použijte brambory varný typ A/B, céčka by se mohla rozvařit a měli byste kejdu. 5) Přebytečný tuk plovoucí na hladině sbírejte, nechte pouze tolik, kolik snesete. 6) Nesnažte se nahradit máslo olejem! 7) Uvedený recept je na 6litrů polévky, proto se nehrozte těch 2kg brambor. Uznávám, je to dost, ale kdo chce, může ubrat. Jo a ještě něco, do jíšky vždycky kápnu trochu citrónu, zdá se mi, že ten tuk se na něj nějak naváže a neplave tolik na hladině. Tak dobrou chuť!

      05.03.2017 13:01:48

    • Stáňa
      Stáňa

      gulášová polévka

      vynikající doporučuji

      18.02.2017 13:15:14


    • Tatínkova kuchařka
      Tatínkova kuchařka

      GULÁŠOVÁ POLÉVKA

      Též jsem dnes uvařil polévku a musím uznat výborný recept, jedině pozměnil jsem česnek se solí + peř a mouka hl. / máslo.
      Je to opravdu rychlé..... U mě za velkou 1 s *

      29.01.2017 11:34:27

    • Adel
      Adel

      Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa

      vazne zpenime cibulku na masle a ne na oleji ? :D

      07.12.2016 17:36:38

    • Pavlína Szabóová
      Pavlína Szabóová

      Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa

      Brambor stačí opravdu méně.

      23.10.2016 09:52:02

    • beddy
      beddy

      Mouku proboha ne!! Dá se to zahustit třeba nastrouhanou bramborou bo mrkvičkou. Nebo i střídou chleba. Ale moukou proboha nikdy!! Nic!!

      17.12.2015 08:51:41

    • Isis
      Isis

      Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa

      vyborná a rychlá polévka :-)

      31.01.2015 10:47:41

    Nalezeno receptů: 34
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Gulášová polévka z mletého masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.