Gulášová polévka z mletého masa

45 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 135617x
Hutná polévka z mletého masa, která zasytí.
Komentáře receptu 32
Uvařil jsem to (Recept vařilo 56 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Cibuli zpěníme na másle, do ní vložíme mleté maso a cca 10 minut smažíme za občasného míchání. Zaprášíme mletou červenou paprikou, řádně promícháme a hned podlijeme horkou vodou, ale jen tak, aby vše bylo lehce pod vodou. V tuto chvíli je čas na solení a kořenění, jak má kdo rád.

Dále přidáme na větší kostičky nakrájené brambory, masox, dolijeme horkou vodou tak, aby vše plavalo a vaříme asi 5 minut. Mezitím si uděláme máslovou jíšku, kterou po 5 minutách vylijeme do polévky a vaříme asi dalších 20 minut, za tuto dobu už by měly brambory být také uvařené. Gulášovou polévku z mletého masa ochutnáme, případně doladíme chutě a můžeme podávat.

Gulášovou polévku z mletého masa podáváme klidně i jako hlavní chod, protože dobře zasytí.

Petr autor receptu:

Gulášová polévka z mletého masa

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
145 hlasujících
  • Recept Gulášová polévka z mletého masa - Gulášová polévka z mletého masa


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Gulášová polévka z mletého masa

Celkový počet komentářů: 32
  • Petr
    Gulášová polévka Petr 05.03.2017 13:01:48

    Ahoj, zdravím všechny milovníky gulášových polévek a hlavně této. Protože mi redakce trochu okleštila postup přípravy této polévky, rád bych jako její autor přidal něco z fíglů samotného vaření. Vše, co je uvedeno v postupu platí, chci zmínit jen několik drobností, které vám dopomůžou pozvednout již tak vysoko položenou laťku ještě výše. Předně: 1) Mleté maso je třeba zakápnout asi deci vody, to aby se netvořily žmolky. 2) Kdo má problém s masoxem, může použít vývar. 3) Trochu drceného kmínu nikdy nezaškodí. 4) Vždy použijte brambory varný typ A/B, céčka by se mohla rozvařit a měli byste kejdu. 5) Přebytečný tuk plovoucí na hladině sbírejte, nechte pouze tolik, kolik snesete. 6) Nesnažte se nahradit máslo olejem! 7) Uvedený recept je na 6litrů polévky, proto se nehrozte těch 2kg brambor. Uznávám, je to dost, ale kdo chce, může ubrat. Jo a ještě něco, do jíšky vždycky kápnu trochu citrónu, zdá se mi, že ten tuk se na něj nějak naváže a neplave tolik na hladině. Tak dobrou chuť!

  • Stáňa
    gulášová polévka Stáňa 18.02.2017 13:15:14

    vynikající doporučuji

  • Tatínkova kuchařka
    GULÁŠOVÁ POLÉVKA Tatínkova kuchařka 29.01.2017 11:34:27

    Též jsem dnes uvařil polévku a musím uznat výborný recept, jedině pozměnil jsem česnek se solí + peř a mouka hl. / máslo.
    Je to opravdu rychlé..... U mě za velkou 1 s *

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Adel 07.12.2016 17:36:38

    vazne zpenime cibulku na masle a ne na oleji ? :D

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa 23.10.2016 09:52:02

    Brambor stačí opravdu méně.

  • beddy
    Mouku ne!! beddy 17.12.2015 08:51:41

    Mouku proboha ne!! Dá se to zahustit třeba nastrouhanou bramborou bo mrkvičkou. Nebo i střídou chleba. Ale moukou proboha nikdy!! Nic!!

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Isis 31.01.2015 10:47:41

    vyborná a rychlá polévka :-)

  • Komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa Jandová 05.11.2013 12:19:25

    Když mě připadá mleté v gulášovce trochu jako piliny. Dám si radši práci s krájením. A když dvakrát vysmahnu, tak ani není potřeba žádný masox.

Nalezeno receptů: 32
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Gulášová polévka z mletého masa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept