Cibuli a česnek očistíme a oboje nakrájíme najemno.
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Když je hotová, zasypeme ji lečem a necháme spařit. Přidáme maso a vše orestujeme. Do základu polévky přidáme všechno koření kromě majoránky. Gulášovou polévku zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Podle potřeby doléváme vodou, která se vyvaří. Můžeme také vařit v tlakovém hrnci. Během toho si připravíme brambory.
Měkké maso vyndáme z polévky a necháme vychladnout. Do polévky dolijeme podle potřeby vodu, přidáme masox a gulášovou polévku (svačinová), brambory a necháme 15 minut povařit. Maso nakrájíme a přidáme do polévky. Gulášovou polévku podle chuti zahustíme hotovou tmavou jíškou a ochutíme majoránkou. Již jen krátce povaříme.
Gulášovou polévku s lečem podáváme s jakýmkoli pečivem.