reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Guláš z vepřového plecka

Výtečný guláš z vepřového masa a spousty koření.


  • 4,7

    267×

    4,7 267
  • 45 min

  • 41×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme papriku, gulášové koření a chvilku smažíme. Přidáme maso nakrájené na kostky a vše společně dusíme, dokud maso nepustí štávu. Osolíme, opepříme, přidáme libeček, majoránku a pálivou feferonku podle toho, jak má kdo rád ostré.

Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, podusíme a zalijeme vařící vodou. Guláš dusíme asi 30 minut.

Rozmícháme dobře mouku s vodou a za stálého míchání lijeme do guláše, až se zahustí. Pět minut vaříme, pak na pár minut odstavíme.

Připravený guláš podáváme nejlépe s knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Guláš z vepřového plecka

    Celkový počet komentářů: 33
    • Petr
      Petr

      zahuštění

      Na zahuštění používám bramborový škrob. Podstatně lepší. A se solí opatrně. Jinak super recept.

      11.05.2019 01:24:50

    • Vendy
      Vendy

      Komentář k receptu Guláš z vepřového plecka

      No,vařit to jen 5 minut, po tom co se zahušťuje, je hodně málo. Mělo by se alespoň 15 minut. Aby se mouka dostatečně rozpustila.

      06.06.2017 22:21:09

    • Filip
      Filip

      Cibule neni nikdy dost. Dal jsem dvojnasobnou davku. Misto sladke papriky jsem dal ostrou. Majoranky jsem dal taky vic. A navic jsem pridal jeste rajcatovy protlak. Pepr jsem vynechal

      08.01.2017 12:10:25


    • Rena
      Rena

      Komentář k receptu Guláš z vepřového plecka

      Není té soli nak moc? Kdo vařil, ať pořadí, děkuji.

      25.11.2015 11:00:53

      • Fido
        Fido

        Re: Komentář k receptu Guláš z vepřového plecka

        pokud si nejste jistá, tak tam dejte půl lžíce soli a ke konci dosolte podle chuti...

        25.11.2015 14:54:00

    • SanDisc
      SanDisc

      kdy přidat cibuli?

      Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme papriku, gulášové koření a chvilku smažíme. Měl bych strach, že smažením paprika zhořkne. Osobně přidám papriku až na maso.

      15.03.2008 20:28:48


    Nalezeno receptů: 33
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Guláš z vepřového plecka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.