reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Guláš z vepřového plecka

Výtečný guláš z vepřového masa a spousty koření.


  • 4,7

    267×

    4,7 267
  • 45 min

  • 41×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme papriku, gulášové koření a chvilku smažíme. Přidáme maso nakrájené na kostky a vše společně dusíme, dokud maso nepustí štávu. Osolíme, opepříme, přidáme libeček, majoránku a pálivou feferonku podle toho, jak má kdo rád ostré.

Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, podusíme a zalijeme vařící vodou. Guláš dusíme asi 30 minut.

Rozmícháme dobře mouku s vodou a za stálého míchání lijeme do guláše, až se zahustí. Pět minut vaříme, pak na pár minut odstavíme.

Připravený guláš podáváme nejlépe s knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Guláš z vepřového plecka

    Celkový počet komentářů: 33
    • Petr
      Petr

      zahuštění

      Na zahuštění používám bramborový škrob. Podstatně lepší. A se solí opatrně. Jinak super recept.

      11.05.2019 01:24:50

    • Vendy
      Vendy

      Komentář k receptu Guláš z vepřového plecka

      No,vařit to jen 5 minut, po tom co se zahušťuje, je hodně málo. Mělo by se alespoň 15 minut. Aby se mouka dostatečně rozpustila.

      06.06.2017 22:21:09

    • Filip
      Filip

      Cibule neni nikdy dost. Dal jsem dvojnasobnou davku. Misto sladke papriky jsem dal ostrou. Majoranky jsem dal taky vic. A navic jsem pridal jeste rajcatovy protlak. Pepr jsem vynechal

      08.01.2017 12:10:25


    • Rena
      Rena

      Komentář k receptu Guláš z vepřového plecka

      Není té soli nak moc? Kdo vařil, ať pořadí, děkuji.

      25.11.2015 11:00:53

      • Fido
        Fido

        Re: Komentář k receptu Guláš z vepřového plecka

        pokud si nejste jistá, tak tam dejte půl lžíce soli a ke konci dosolte podle chuti...

        25.11.2015 14:54:00

    • SanDisc
      SanDisc

      kdy přidat cibuli?

      Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme papriku, gulášové koření a chvilku smažíme. Měl bych strach, že smažením paprika zhořkne. Osobně přidám papriku až na maso.

      15.03.2008 20:28:48


    Nalezeno receptů: 33
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Guláš z vepřového plecka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.