reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Guláš z václavek

Velice chutný guláš z podzimních hub.


  • 4,4

    61×

    4,3 61
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Postup přípravy

Houby očistíme a pokrájíme (nemusíme moc nadrobno). Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozpálíme sádlo, zpěníme na něm cibuli a přidáme houby. Osolíme, poprášíme kmínem a majoránkou, přidáme česnek, vše promícháme a necháme lehce osmahnout.

Jakmile houby pustí vodu, přidáme slaninu, ztlumíme plamen a slaninu necháme rozpustit. Pak přidáme mletou papriku a kečup, promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou tak, aby houby nebyly zcela ponořené. Přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme dusit do změknutí (asi 30 minut).

Chléb (bez kůrky) si nastrouháme a ke konci dušení jím guláš z václavek zasypeme. Promícháme, případně ještě dochutíme solí či kmínem a za stálého míchání ještě 5 minut provaříme.

Jako přílohu doporučuji ke guláši z václavek čerstvý chléb.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Guláš z václavek

    Celkový počet komentářů: 13
    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Guláš z václavek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.