reklama
hledat uživatel
       

Guláš z trouby

Úžasný recept na bezpracný a velmi chutný guláš. Jen je potřeba přesně dodržet pracovní postup.


  • 3,8

    178×

    3,7 178
  • 2 hod

  • 21×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a smícháme s kostkami masa. Troubu předehřejeme na 250°C.

Do zapékací misky napěchujeme maso promíchané s cibulí.

Masoxy rozpustíme v malém množství horké vody. Pak dolijeme studenou vodou do 1 litru a přidáme všechno koření, včetně solamylu, a dobře rozmícháme.

Tekutinou zalijeme maso a misku dobře zabalíme alobalem. Dáme do trouby a necháme 1,5 hodiny péci. Během této doby alobal neodkrýváme, nedoléváme tekutiny ani nemícháme. Vše se dělá samo.

Guláš podáváme s opečeným chlebem a čerstvou cibulí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Guláš z trouby

    Celkový počet komentářů: 28
    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Guláš z trouby

      Nestaci dat do zapekaci misy a priklopit? Nebo mate zkusenosti se spatnym tesnenim a davate alobal? Dekuji

      03.08.2015 11:48:08

      • Lumpík
        Lumpík

        Re: Komentář k receptu Guláš z trouby

        stačí zapékací mísa s poklicí. Já alobal nepoužívám vůbec. Ať se dílo podaří, přeju dobrou chuť

        03.08.2015 17:30:49

    • Božka
      Božka

      Komentář k receptu Guláš z trouby


      Všechny omáčky,ne jenom gulášek jsou z trouby výborné.Hlavně se u toho nemusí stát a míchat. Teplota trouby stačí 180 stupňů. Já dávám na 1kg masa 60 dkg cibule. Ta gulášek pěkně zahustí. Někdy se stane , že je třeba přihustit, tak mám radu od své babičky ,praženopu hladkou moukou na sucho. Ta je ale třeba rozkvedlat ve studené vodě,aby se neudělaly hrudky.

      24.10.2013 00:28:28


    • Radmila
      Radmila

      dělávám, ale nedávám "karamelky z mrtvé krávy", místo toho normálně solím a běžně kořením- drcený kmín, sladká a pálivá paprika, majoránka, česnek. chuť je dostatečně výrazná i bez masoxu. Na zahuštění dávám hladkou mouku.

      21.10.2013 20:25:39

    • ivanaauffahrtova
      ivanaauffahrtova

      Dělávám jej často a nemá to chybu. Chuť má výbornou. Jinak už guláš nedělám ať je z jakéhokoli masa.

      21.10.2013 19:05:17

    • Ivan
      Ivan

      Nemíchaný guláš

      Znám ho asi 5 let pod názvem nemíchaný guláš. Jako příloha se mi k němu osvědčily bramborové noky z těsta z horkých brambor. Možná jak komu. Je to jednoduchý a dobrý recept. Zřejmě ale není dost dobrý pro "fajnofky". Jo, ještě poznámka, je dobré do něj přidat jednu feferonku - vcelku. Získá na chuti a přitom není jedovatý.

      21.10.2013 15:11:22

    • Rozarka
      Rozarka

      gulášek se povedl a místo solamilu jsem zahustila asi 3 krajíci chleba..a SUPER..doporučuji..:-)

      28.03.2013 11:25:21

    • hedus67
      hedus67

      dneska jsem ho dělala, je dobrý ale připalujese,a zahodinku je jak voda

      26.09.2008 16:38:24

      • Jarouš
        Jarouš

        Re: guláš

        Nechat troubu na250 stupňů je zbytečné, bohatě stačí 200. Výsledné jídlo není špatné, ale s gulášem má společné jen jméno. Škrtáme z rodinného jídelníčku. Po třech zcela vydařených pokusech už to nikdo nechce.

        05.04.2011 21:15:44

    Nalezeno receptů: 28
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Guláš z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.