reklama
hledat uživatel
       

Guláš z trouby

Úžasný recept na bezpracný a velmi chutný guláš. Jen je potřeba přesně dodržet pracovní postup.


  • 3,8

    188×

    3,8 188
  • 2 hod

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno a smícháme s kostkami masa. Troubu předehřejeme na 250°C.

Do zapékací misky napěchujeme maso promíchané s cibulí.

Masoxy rozpustíme v malém množství horké vody. Pak dolijeme studenou vodou do 1 litru a přidáme všechno koření, včetně solamylu, a dobře rozmícháme.

Tekutinou zalijeme maso a misku dobře zabalíme alobalem. Dáme do trouby a necháme 1,5 hodiny péci. Během této doby alobal neodkrýváme, nedoléváme tekutiny ani nemícháme. Vše se dělá samo.

Guláš podáváme s opečeným chlebem a čerstvou cibulí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Guláš z trouby

    Celkový počet komentářů: 29
    • Hana
      Hana

      Komentář k receptu Guláš z trouby

      Nechutná to samozřejmě jako klasický guláš, ale to jsem ani od toho nečekala. Je to chutné a pro amaterské kuchaře, jako jsem já to je super. :)

      28.02.2020 17:57:27

    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Guláš z trouby

      Nestaci dat do zapekaci misy a priklopit? Nebo mate zkusenosti se spatnym tesnenim a davate alobal? Dekuji

      03.08.2015 11:48:08

      • Lumpík
        Lumpík

        Re: Komentář k receptu Guláš z trouby

        stačí zapékací mísa s poklicí. Já alobal nepoužívám vůbec. Ať se dílo podaří, přeju dobrou chuť

        03.08.2015 17:30:49


    • Božka
      Božka

      Komentář k receptu Guláš z trouby


      Všechny omáčky,ne jenom gulášek jsou z trouby výborné.Hlavně se u toho nemusí stát a míchat. Teplota trouby stačí 180 stupňů. Já dávám na 1kg masa 60 dkg cibule. Ta gulášek pěkně zahustí. Někdy se stane , že je třeba přihustit, tak mám radu od své babičky ,praženopu hladkou moukou na sucho. Ta je ale třeba rozkvedlat ve studené vodě,aby se neudělaly hrudky.

      24.10.2013 00:28:28

    • Radmila
      Radmila

      dělávám, ale nedávám "karamelky z mrtvé krávy", místo toho normálně solím a běžně kořením- drcený kmín, sladká a pálivá paprika, majoránka, česnek. chuť je dostatečně výrazná i bez masoxu. Na zahuštění dávám hladkou mouku.

      21.10.2013 20:25:39

    • ivanaauffahrtova
      ivanaauffahrtova

      Dělávám jej často a nemá to chybu. Chuť má výbornou. Jinak už guláš nedělám ať je z jakéhokoli masa.

      21.10.2013 19:05:17

    • Ivan
      Ivan

      Nemíchaný guláš

      Znám ho asi 5 let pod názvem nemíchaný guláš. Jako příloha se mi k němu osvědčily bramborové noky z těsta z horkých brambor. Možná jak komu. Je to jednoduchý a dobrý recept. Zřejmě ale není dost dobrý pro "fajnofky". Jo, ještě poznámka, je dobré do něj přidat jednu feferonku - vcelku. Získá na chuti a přitom není jedovatý.

      21.10.2013 15:11:22

    • hedus67
      hedus67

      dneska jsem ho dělala, je dobrý ale připalujese,a zahodinku je jak voda

      26.09.2008 16:38:24

      • Jarouš
        Jarouš

        Re: guláš

        Nechat troubu na250 stupňů je zbytečné, bohatě stačí 200. Výsledné jídlo není špatné, ale s gulášem má společné jen jméno. Škrtáme z rodinného jídelníčku. Po třech zcela vydařených pokusech už to nikdo nechce.

        05.04.2011 21:15:44


    Nalezeno receptů: 29
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Guláš z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.