reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Guláš z hovězí kližky

Recept na výborný hovězí guláš. Díky tlakovému hrnci je maso krásně měkké.


  • 2,7

    14×

    2,7 14
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na sádle. Jakmile se maso zatáhne, přendáme je do tlakového hrnce. Přisypeme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, polévkovou lžíci mleté papriky a přilijeme tolik vývaru, aby maso bylo ponořené. Vaříme 1 hodinu.

Mezitím si připravíme tmavou jíšku z hladké mouky a sádla.

Dále oloupeme a na drobno nakrájíme 2 větší cibule, které necháme na sádle zesklovatět. Přisypeme k nim mletou papriku a dobře rozmícháme.

Hotové maso přemístíme z tlakového hrnce do menšího kastrolu a aby nevychladlo, přikryjeme pokličkou. Šťávu z tlakového hrnce přelijeme k cibuli a promícháme. Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Guláš chvíli povaříme, vmícháme jíšku a ještě chvíli vaříme. Nakonec do šťávy přidáme maso.

Guláš z hovězí kližky podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem a při servírování ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Guláš z hovězí kližky

    Celkový počet komentářů: 4
    • elí
      elí

      Guláš z hovězí kližky

      To je asi polívka a ne guláš!!!

      31.10.2017 13:23:35

    • colombo
      colombo

      Tlakový hrnec ??

      Guláš z papiňáku ?? To nemohl vymyslet někdo, kdo vaří a má k tomu cit. Gulášek se musí vařit co nejpomaleji, jen zlehka táhnout, já ho vařím téměř 3 hodiny.

      31.10.2017 06:37:08

      • adamos69
        adamos69

        Re: Tlakový hrnec ??

        " Colombo " - víš prd o papiňáku když to umíš . . . maso jako báseň a netrvá to 3h jako tobě zdr. ad

        01.11.2017 15:00:39



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Guláš z hovězí kližky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.