reklama
hledat uživatel
       

Guláš v troubě

Jednoduchý recept na velice chutný guláš připravený v troubě.


  • 3,9

    14×

    3,8 14
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové nebo hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Nakrájené maso a nakrájenou cibuli s česnekem dáme do větší mísy, přidáme mletou sladkou a pálivou papriku, mletý pepř, gulášové koření, sůl a dobře promícháme. Kostku masoxu rozmícháme v litru vody a nalijeme také do mísy a promícháme. Část cibule můžeme před uložením do pekáče osmahnout dozlatova, guláš má potom výraznější chuť. Můžeme přidat i dobrou klobásu.

Guláš dáme na pekáč, zakryjeme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 200 - 220 °C a dusíme. Vepřové maso dusíme 1 hodinu a hovězí 1,5 - 2 hodiny. Na závěr můžeme podle potřeby zahustit. Pozor, troubu neotvíráme a guláš nemícháme!

Guláš připravený v troubě podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo s chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Guláš v troubě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.