reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Guláš v tlakovém hrnci

Výborn klasický hovězí guláš jednoduše a rychle v tlakovém hrnci.


  • 3,9

    155×

    3,9 155
  • 1 hod

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibule očistíme a naksekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky asi 4x4cm.

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli v něm necháme pomalu zesklovatět. Pak zvýšíme teplotu na maximum, přisypeme papriku a restujeme asi jen půl minutky, aby paprika nezhořkla. Rychle přidáme maso a restujeme jej, aby se zatáhlo.

Maso smažíme několik minut než začne vonět a pouštět šťávu, pak maso osolíme, opepříme, přidáme kmín a podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit. Zatím si oloupeme a prolisujeme česnek a z bujonu si připravíme vroucí vývar.

Asi po 30 minutách by mělo být maso měkké. Nemělo by však být moc měkké, aby se nerozpadalo až na vlákna.

Přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujonu. Celkem budeme mít 2 - 2,5 l guláše a necháme provařit.

Do vroucího guláše přisypeme dle potřeby jíšku nebo strouhaný chléb. Jíšky dáváme raději méně, protože guláš zahustí až po chvíli míchání. Přidáme lisovaný česnek a majoránku.

Necháme lehce prohřát a podáváme. Guláš je nejlepší mezi druhým a sedmým dnem, i když je to proti hygienickým předpisům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Guláš v tlakovém hrnci

    Celkový počet komentářů: 25
    • Karel
      Karel

      GULAS V PAPINAKU

      GULAS VYBORNEJ STACI 35 MINUT A MASICKO JE MEKY ZAHUSTOVAL JSEM CHLEBEM DOPORUCUJI A HLAVNE USETRENY CAS

      05.01.2019 12:07:17

    • anti
      anti

      mezi druhým a sedmým dnem,

      mezi druhým a sedmým dnem,????????????????????Cože to dokáže guláš tak dlouho vydržet??:-)já nevím jak jinde ale u nás je gulaš do večera sežranej:-))

      26.03.2013 12:55:00

      • jedubaba1
        jedubaba1

        Re: mezi druhým a sedmým dnem,

        :-D :-D :D

        14.03.2019 22:05:08


    • Martin
      Martin

      Guláš je super. Jen bych přivítal cca dobu v tlak. hrnci. Mě se to maso rozvařilo na "vlákna." HIHIHIHIHIHI

      Pane Jirko. Nebuťte tak uskoprsý. "Vytýkat" někomu, že nanapíše někde i/y nebo, že ve slovech nepíše háčky ani čarky je velice ubohé. Někomu hold nebylo dáno. Vypadá to, že jste byl trochu šprt..... No nic ve zlém.

      12.02.2012 10:40:26

      • Karin
        Karin

        Re: gulage

        Také nemohu vystát pravopisné chyby v psaném projevu, ač jsem nebyla nikdy žádný šprt. Ale ubohé je spíš chybné psaní. Jestliže nebylo někomu "dáno", tak na internetu jsou pravidla českého pravopisu, kde se správný tvar vždy najde.Jestliže však budu psát s hrubkama, tak se nesmím divit, že budu za blba a budu terčem posměchu. Překlep je něco jiného, nikdo není neomylný.
        No, nic ve zlém, ale Vaše "uskoprsost" je taky srandovní.

        06.08.2014 10:10:06

      • Henry007
        Henry007

        Česky bez hrubek musíte psát vždy a o všem, jinak jste buran

        13.01.2018 07:26:09

      • Henry007
        Henry007

        Česky bez hrubek musíte psát vždy a o všem, jinak jste buran

        13.01.2018 07:26:21

    Nalezeno receptů: 25
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Guláš v tlakovém hrnci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.