reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Guinness stew s houbovými bramboráky

Jednoduchý recept z hovězího masa, kdy si zároveň připravíme i přílohu.


  • 3,0

    3 2
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Na přípravu receptu jsem použila keramický hrnec do trouby.

Zeleninu (cibuli použijeme velkou, brambory také větší) očistíme a nakrájíme na hrubo a maso nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Maso zprudka osmahneme na pánvi, na té samé pánvi osmahneme i zeleninu. Vše pak dáme do hrnce a zalijeme tmavým pivem Guinness - vše by mělo být ponořené, pokud není, dolijeme vodou. Osolíme, opepříme, okořeníme a dáme do trouby. Maso pečeme přibližně 2 - 3 hodiny, občas zkontrolujeme.

Mezitím si připravíme houbové bramboráky. Postup je stejný jako u klasických bramboráků. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme sůl, majoránku, prolisovaný česnek a zahustíme moukou. Poté ještě do těsta přidáme nadrobno nasekané houby (jakékoliv). Z těsta smažíme placičky - bramboráky v rozpáleném oleji.

Po 2 - 3 hodinách vytáhneme stew z trouby. Někdy je potřeba stew zahustit. Dochutíme čokoládou.

Pak už můžeme jen servírovat. Guinness stew s houbovými bramboráky můžeme dozdobit nasekanou petrželkou a cibulí, kdo má rád, může použít i čerstvé chilli.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Guinness stew s houbovými bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.