reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Guinness stew s houbovými bramboráky

Jednoduchý recept z hovězího masa, kdy si zároveň připravíme i přílohu.


  • 3,0

    3 2
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 843 hodnocení

Letošní plán pečení vánočního cukroví

22. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

22. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Postup přípravy

Na přípravu receptu jsem použila keramický hrnec do trouby.

Zeleninu (cibuli použijeme velkou, brambory také větší) očistíme a nakrájíme na hrubo a maso nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 °C. Maso zprudka osmahneme na pánvi, na té samé pánvi osmahneme i zeleninu. Vše pak dáme do hrnce a zalijeme tmavým pivem Guinness - vše by mělo být ponořené, pokud není, dolijeme vodou. Osolíme, opepříme, okořeníme a dáme do trouby. Maso pečeme přibližně 2 - 3 hodiny, občas zkontrolujeme.

Mezitím si připravíme houbové bramboráky. Postup je stejný jako u klasických bramboráků. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme sůl, majoránku, prolisovaný česnek a zahustíme moukou. Poté ještě do těsta přidáme nadrobno nasekané houby (jakékoliv). Z těsta smažíme placičky - bramboráky v rozpáleném oleji.

Po 2 - 3 hodinách vytáhneme stew z trouby. Někdy je potřeba stew zahustit. Dochutíme čokoládou.

Pak už můžeme jen servírovat. Guinness stew s houbovými bramboráky můžeme dozdobit nasekanou petrželkou a cibulí, kdo má rád, může použít i čerstvé chilli.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Guinness stew s houbovými bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.