reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Den předem si uvaříme neotevřenou plechovku salka. Vaříme ji ve vodě asi 2 - 3 hodiny.

Připravíme vodní lázeň. Na sporákovou plotýnku dáme dva hrnce. Do většího dáme menší. Do většího hrnce nalijeme na dno trochu vody a do tohoto hrnce dáme menší hrnec, ve kterém připravujeme těsto.

V lázni necháme rozpustit tuk. Pak do něj nasypeme cukr, med, rozšlehané vejce a mouku smíchanou se sodou. Ručním mixérem nebo vařečkou mícháme, až se všechny ingredience spojí.

Připravíme si tři plechy s pečícím papírem. Těsto rozdělíme stejnoměrně na plechy a rozetřeme. Plechy s medovými pláty dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 10 minut.

Během pečení si připravíme krém. Máslo šleháme do pěny a postupně přidáváme karamel z plechovky, až vznikne krém. Můžeme do něj přidat i mleté ořechy.

Upečené těsto nakrájíme na stejné plátky a odkrojíme kraje na drobenku, se kterou budeme posypávat hotový výrobek.

Jednotlivé pláty upečeného těsta potíráme připraveným krémem a vrstvíme na sebe. Celý medovník natřeme krémem a posypeme drobky smíchanými s ořechy, přičemž ořechy nemusí být.

Gruzínský medovník necháme uležet a můžeme se do něj pustit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Gruzínský medovník

    Celkový počet komentářů: 1

    • certice
      certice

      tuto vanocku vyskousim jsem zde poprve a jsem cukrarka zatim dik

      22.06.2009 16:26:37


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Gruzínský medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.