reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilovaný vepřový steak v bylinkách

Voňavý recept pro klidné i romantické chvíle na zahradě či jinde u grilu, vhodný pro všechny, kteří neupřednostňují hodně pálivé či příliš solené grilovací směsi.


  • 5,0

    5 4
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Postup přípravy

Na tento grilovaný pokrm potřebujeme půl kilogramu masa vhodného na grilování, například krkovici, kotlety, vepřovou pečeni. Maso nakrájíme napříč vlákny na plátky zhruba 1 cm silné.

Připravíme jednoduchou marinádu z 0,25 l bílého vína, 1 dl olivového oleje a čerstvých bylinek (upřednostňujeme tymián, oregano, rozmarýn, podle chuti však je možné použít i jiné aromatické byliny) a můžeme zakápnout limetkou.

Plátky masa jemně naklepeme, podle chuti osolíme a opepříme, ale zpravidla jen lehce, abychom neutlumili aroma bylinek. Maso na krajích nařízneme, vložíme do marinády a necháme odpočinout minimálně dvě hodiny, lépe déle, ideální je přes noc v ledničce.

Postup grilování vepřových steaků v bylinkách je na venkovním grilu následující. Použijeme grilovací tácek, který potřeme olejem nebo jiným vhodným tukem a potom teprve vložíme marinované maso. Grilujeme zhruba 3 - 4 minuty na jedné straně nad hodně rozpálenými ohništěm, potom maso obrátíme, potřeme marinádou a grilujeme 3 - 4 minuty na druhé straně. Snížíme trochu teplotu (odhrneme uhlíky či posuneme rošt), aby nám výpek nečernal a opět obrátíme, potřeme marinádou a 2 - 3 minuty grilujeme, potom opět obrátíme maso a potřeme, po pár minutkách je maso hotové. Dbejte na to, ať je maso grilované nad žárem alespoň 10 minut, aby bylo dokonale udělané, na druhou stranu maso nevysušujte nad žárem dlouhou dobu. Podobně připravujeme na grilu plynovém či elektrickém kontaktním, samozřejmě bez tácku.

Tip: Pro potírání marinádou můžete použít větvičku tymiánu či rozmarýnu.

Vhodnou přílohou ke grilovanému vepřovému steaku v bylinkách je čerstvá zelenina - salát, hrášek, okurka či rajčata.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilovaný vepřový steak v bylinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.