reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilovaný platýs po Javánsku

Ryba připravovaná podle obyvatelů Jávy.


  • 3,1

    80×

    3 80
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Rozetřeme česnek a smícháme ho se lžící vody a lžící sójové omáčky. Rybu očistíme, potřeme připravenou česnekovou pastou a alespoň hodinu marinujeme. Zatím si nasekáme chilli papričky najemno a rozpustíme máslo.

Potom platýse grilujeme při velmi mírné teplotě a potíráme zbylou pastou.

Když je ryba měkká, přelijeme ji rozpuštěným máslem, posypeme chilli papričkami, polijeme zbylou sójovou omáčkou a zakapeme citronem.

Grilovaného platýse po Javánsku podáváme s brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Grilovaný platýs po Javánsku

    Celkový počet komentářů: 2

    • doktor
      doktor

      Platýz ne tak jemný

      Při vší úctě, platýz je masem ryba jemná a kostma hojná.Snažil jsem se najít kompromis.Záleží na tom kde ji koupíte. V Pule na rybním trhu na Istrii někdy, u bárek po ránu taky jenom někdy. Když koupíte platýze někde tam vykuchejte ho,polejte kvalitní sojovkou a do břicha dejte nezralé fíky které v té oblasti natrháte kdekoliv.Fíky jenom omejte,nakrájejte na podélné čtrvrtky,nijak se nesnažte loupat. A dutinu břišní nezašívat.Prostě zaviňte do alobalu,ale pevně a nechte do oběda jenom tak.Do té doby gril na obyčejné dřevěné uhlí bude akorát,prostě to na něj položte,obložte paprikou, rajčatatama, česnekem dle chuti posypte a asi tak půl hidiny nechte být. Pak alobal otevřte, zeleninu přisypte a těšte se.

      16.08.2007 21:12:30

    • Platýz.
      Platýz.

      Platýz je zajímavá ryba. Ve Vašem podání je recept excelentní. Já jsem ho zatím k mé chuti nezvládl. Zkusím.

      18.01.2007 07:47:30


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Grilovaný platýs po Javánsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.