reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou

Klasický recept na úpravu jeleního masa s chuťově zajímavou přílohou pro různé sváteční příležitosti.


  • 3,7

    3,6 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Postup přípravy

Jelení hřbet je třeba zbavit tenké blány na povrchu. Takto očištěný hřbet naporcujeme, potřeme olivovým olejem a proložíme trhnutým tymiánem. Maso necháme odležet a zabalíme do potravinářské fólie a vytvarujeme do válečku.

Hřbet opečeme na grilu nebo steakové pánvi a to po všech stranách na požadovanou propečenost. Maso je třeba nechat před servírováním odpočinout a po té teprve krájet.

Na másle orestujeme šalotku, přidáme plátky česneku a směs hub. Osolíme a opepříme, před koncem tepelné úpravy přidáme nasekanou petržel a chilli papričky. Servírujeme dochucené rozmarýnem a šťávou z citronů.

Karotku nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě uvaříme do měkka asi 20 minut. Na másle zpěníme šalotku. Poté vsypeme do mixovací nádoby, přidáme uvařenou karotku smetanu, sůl, kousek másla a vše rozmixujeme do hladka.

Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou servírujeme jako hlavní chod k různým příležitostem.

Recept od šéfkuchaře Lukáše Uhera, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

Uher Lukáš - předseda severočeské asociace AKČ ČR, šéfkuchař Hotel a restaurace Větruše Ústí n.L.,

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.