reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Grilovaný hermelín a kuřecí maso

Pár receptů na grilovačku.


  • 4,8

    4,7 8

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Postup je naprosto jednoduchý. Důležité je mít dostatek plastových
uzavíratelných misek.

Hermelín


Do mísy nalijeme asi 1 dl oleje, 4 polévkové lžíce medu a všechno koření, co nám přijde pod ruku. Kromě česneku. Koření je možno použít doopravdy jakékoliv, papriku, grilovací, kari, sůl, pepř, prostě podle chuti.
Smícháme celou směs v misce tak, aby byla polotekutá, ale ne tuhá. Celé hermelíny (nejlépe se mi osvědčil Sedlčanský, je menší) vložíme do marinády a pořádně promícháme. Hermelín marinujeme alespoň dva dny. Hermelín pečeme v alobalu, před zabalením ho důkladně vymácháme v marinádě. Hermelín grilujeme pouze asi 5 minut z každé strany.

Kuřecí křidýlka a stehýnka


Podle počtu osob nebo podle hladu. Připravíme si marinádu s vodou. Do většího hrnce vložíme prolisovaný česnek, grilovací koření a sůl. Promícháme s vodou - podle množství masa, musí být celé ponořené. Vložíme stehýnka a křidýlka a necháme asi hodinu odležet. Můžeme hned grilovat. Při grilování kuřecí křidýlka a stehýnka často otáčíme a potíráme marinádou.

Kuřecí steaky


Kuřecí prsní steaky očistíme a lehce rozklepneme prsty. Nachystáme si do misek olej a podle chuti přisypeme koření. Opět je to na chuti, ale koření dáváme raději více. Vkládáme steaky a důkladně promícháme. Marinujeme v lednici v uzavřených miskách minimálně 2 dny.

Všechny recepty jsou odzkoušené na grilovačkách a jedlíci mi vždy pomalu trhají ruce jak jim chutná.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Grilovaný hermelín a kuřecí maso

    Celkový počet komentářů: 2

    • Xavier
      Xavier

      Komentář k receptu Grilovaný hermelín a kuřecí maso

      Tak jako kuřecí maso je samozřejmě vegetariánské, ale ten hermelín? To opravdu nevím... ;-)

      30.11.2014 15:07:22

    • hela
      hela

      hermelin grilujem casto a desne nam chutna, delam k nemu dipik z helmansky tatarky, jogurtu a brusinek a je to super

      13.09.2009 21:17:55


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Grilovaný hermelín a kuřecí maso

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.